Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orbay:

AMASYA  (AA) - Amasya Üniversitesi Rektörü Prof

Güncel - 19-08-2015 13:00

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orbay:

AMASYA  (AA) - Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, üniversite şehri olma gayretlerinin devam ettiğini ve gayretlerinin meyvelerini vermeye başladığını söyledi.

Orbay, gazetecilere yaptığı açıklamada, yükseköğretime geçiş sürecinde belirli puanı alıp başarılı olan gençlerin temelde iki aşamalı bir karar verme süreci ile karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

Orbay, gençlerin ilk aşamada aldıkları puana göre okumayı arzu ettikleri bölüm veya meslekler için karar verdiklerini, ikinci aşamada ise okumak istedikleri bölüm için aldıkları puanla yerleşebileceği üniversiteler arasından tercihte bulunduklarını kaydetti.

İlahiyat Fakültesinin ilk defa bu yıl öğrenci almasına rağmen oluşan taban puanın daha önceki yıllarda öğrenci kabul etmeye başlamış birçok ilahiyat fakültesinin taban puanından daha yüksek olmasından duyduğu memnuniyet dile getiren Orbay, ''İlahiyat Fakültemize yerleşen öğrencilerin yüzde 59,13 gibi bir oranda ilk üç tercihleri içinde fakültemizi yazmış olmaları, 'Marka Kentin, Marka Üniversitesi' çalışmalarının bir sonucu olarak yorumlanabilir. Yine öğrencilerimizin yüzde 83,4 gibi ciddi bir oranda il dışından 52 farklı ilden geliyor olması bizleri fazlası ile memnun etmiş ve üniversite şehri olma gayretlerimizin meyvesi olarak yorumlanmaktadır. Elbette böylesine bir sonuç ilimizdeki kamu-kurum kuruluşlarımızın, yerel yönetimlerin, sivil toplum örgütlerinin ve eğitime gönül veren insanımızın ortak çalışmalarının bir sonucu olarak görülmelidir"  diye konuştu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Tükiye’de Türk Olduğu İçin Milliyet Farkı Ödedi

Tükiye’de Türk Olduğu İçin Milliyet Farkı Ödedi

29-04-2024 - Güncel

Samsun’da Kenevirden üretilen çantalar Amerika’da

Samsun’da Kenevirden üretilen çantalar Amerika’da

29-04-2024 - Güncel