Antrenör baba ve oğlunun hedefi dünya şampiyonluğu

AMASYA (AA) - MÜMİN ALTAŞ - Meksika'da düzenlenen 9

Spor - 27-11-2014 07:30

Antrenör baba ve oğlunun hedefi dünya şampiyonluğu

AMASYA (AA) - MÜMİN ALTAŞ - Meksika'da düzenlenen 9. Poomse Dünya Tekvando Şampiyonası'nda gümüş madalya alan milli tekvandocu Seyyid Burhaneddin Fırat (24) ile aynı zamanda milli takım antrenörü olan babası Numan Fırat, yeni hedeflerini dünya şampiyonluğu olarak belirledi.

Milli tekvandocu Fırat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının da tekvandocu olması nedeniyle 8 yaşında bu spora başladığını söyledi.

Aralıksız 18 yaşına kadar her gün antrenman yaptığını ifade eden Fırat, bu süre içinde uluslararası başarı almanın nasip olmadığını belirtti.

Üniversite eğitimi nedeniyle tekvandoya 5 yıl ara verdiğini vurgulayan Fırat, "Yaklaşık 1 yıl önce yeniden tekvandoya başladım. Antrenmanlarımı en iyi şekilde yaparak Türkiye şampiyonalarında iki kez ikincilik elde ettim ve milli takıma katıldım. Meksika'da düzenlenen 9. Dünya Tekvando Poomse Şampiyonası'nda da serbest stilde dünya ikincisi olarak gümüş madalya aldım" dedi.

- Baba evde de işte de antrenör

Fırat, babasıyla hem salonda hem de evde aynı ortamı paylaşmasının biraz tuhaf olduğunu dile getirdi.

Bunun yanında babasının antrenörü olmasının çok büyük artılar da getirdiğini vurgulayan Fırat, "Herhangi bir eksiğimi gördüğünde hemen beni uyarabiliyor. 24 saat beraberiz. Hem hocam hem de babam olarak her şeyi beraber hazırlıyoruz. Bu şekilde dünya ikinciliğini elde ettik. Bundan sonra hedefimiz dünya şampiyonu olmak. Eğer tekvandonun poomse branşı olimpik olursa ülkemizi olimpiyatlarda da  en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız" diye konuştu.

- "Genlerinde tekvando var"

Milli tekvandocunun babası ve aynı zamanda Tekvando Milli Takımı Poomse Antrenörü Numan Fırat ise oğlunun tekvandoya genlerinden gelen yatkınlığının olduğunu aktardı.

Bu yatkınlığı çalışarak belli bir noktaya getirdiklerini anlatan Fırat, şöyle devam etti:

"Milli takım seviyesine geldiğinde iyi bir performans sergiledi. Bu yıl ilk etapta hedefte beden eğitimi ve spor yüksek okulu sınavlarını kazanmak vardı ve bunu başardı. Hemen akabinde yapılan Türkiye şampiyonasında başarılı olarak dünya şampiyonasında ülkemizi temsil etme hakkı kazandı. Dünya ikinciliğinin ardından hedef dünya şampiyonu olmak. Çalışmalarımızı bu noktada devam ettireceğiz. Tabii bu bizim hedefimiz. Dünya Tekvando Federasyonu poomse branşını olimpik olarak kabul ettirirse hedef daha büyük olacak ama önceliğimiz 2015 dünya şampiyonası."

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
WC 2026: Türkiye’yi Destekleyin ve Futbolun En Büyük Turnuvasını BizBet ile Yaşayın

WC 2026: Türkiye’yi Destekleyin ve Futbolun En Büyük Turnuvasını BizBet ile Yaşayın

11-06-2026 - Spor

Dünya Kupası 2026 maçları: fikstür, program ve maç saatleri:

Dünya Kupası 2026 maçları: fikstür, program ve maç saatleri:

04-06-2026 - Spor

  • eşya depolama
  • ahsap mobilya Turkey Hair Transplant Packages ts3 satın al Anlaşmalı Boşanma Davası FUE iptv bayilik Eşya depolama iptv bayilik Antalya Flughafen Transfer