"Bayram kredileri eziyete dönüşmesin"

DÜZCE (AA) - ÖMER ÜRER - Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, özendirici bayram kredi reklamlarına aldanılmaması gerektiğini belirterek, "Bayram kredisine gerçekten ihtiyacımız var mı, yok mu, bunu doğru olarak belirlemeliyiz" dedi

Ekonomi - 06-07-2015 16:00

DÜZCE (AA) - ÖMER ÜRER - Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, özendirici bayram kredi reklamlarına aldanılmaması gerektiğini belirterek, "Bayram kredisine gerçekten ihtiyacımız var mı, yok mu, bunu doğru olarak belirlemeliyiz" dedi.

Küçük, AA muhabirine, Ramazan Bayramı dolayısıyla vatandaşların nakit paraya ihtiyaçlarının olabileceğini ifade etti. Tüketicilerin, bir mal ya da hizmet talep etmeden önce ihtiyaçlarını doğru şekilde belirlemesinin önemine değinen Küçük, "Bankaların özendirici reklamları dikkate alınmadan, öncelikle banka kredisine gerçekten ihtiyacımız var mı yok mu? Bunu doğru olarak belirlemeliyiz. Banka kredisine gerçekten ihtiyaç duyuyorsak kredi tutarını, kredi ödeme süresini, taksit sayısını, ödeme başlangıç tarihini çok iyi belirlemeliyiz" diye konuştu.

Küçük, vatandaşların gelir-gider mukayesesini iyi yapmasının önemine değinerek şunları kaydetti:

"Bankalar kredi kullanımını artırmak amacıyla, krediye uygulanacak faiz oranlarını, faiz dışında aldıkları zorunlu masraf ve sigorta bedellerini farklı uygulayabilmektedir. Kredi kullanmadan önce mutlaka farklı bankalardan doğru ve eksiksiz bilgi alınmalı, faiz dışında diğer zorunlu kesintiler olup olmadığı sorulmalı, bankalar arasında mukayese yapıldıktan sonra kendi durumumuza en uygun kredi kullanılmalıdır. Masrafların gizlenip, faiz oranlarının düşük gösterildiği krediler çok iyi analiz edilmelidir."

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun hükümleri gereğince bankaların tüketicilere kredi kullanmadan önce eksiksiz ve doğru bilgi verilmek zorunda olduğunu dile getiren Küçük, "Ekonominin sağlıklı işlemesi, kredilerin geri dönüşünün sağlanması, kullanılan tüketici kredilerinin sonradan sosyal yaralara, aile facialarına yol açmaması amacıyla bankaların sorumlu davranması yerinde olacaktır. Bayram kredilerinin, bayram sonrasında eziyete, keyifsizliğe dönüşmemesi için hem tüketicilerimize, hem de bankalara büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir" ifadelerini kullandı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Varlık Barışı vergi reformu paketi komisyonda

Varlık Barışı vergi reformu paketi komisyonda

07-05-2026 - Ekonomi

Mehmet Ali Çamoğlu’ndan  Kur Korumalı Arsa Satış Modeli

Mehmet Ali Çamoğlu’ndan Kur Korumalı Arsa Satış Modeli

04-05-2026 - Ekonomi

  • eşya depolama
  • ahsap mobilya Turkey Hair Transplant Packages ts3 satın al Anlaşmalı Boşanma Davası FUE iptv bayilik Eşya depolama iptv bayilik