Bediüzzaman'ın Eyalet Sistemi Hakkındaki Düşünceleri

Türkiye’nin yetiştirdiği en büyük İslam alimlerden birisi Bediüzzaman Said Nursi’dir. Bitlis’in Hizan ilçesinin Nurs köyünde doğmuş ve bölge insanını maddi ve mavevi yönden irşad etmiştir. Aynı zamanda Birinci Dünya Savaşında Gönüllü Alay Komutanı olarak Ruslara karşı savaşmış ve başarılarından dolayı savaş madalyası almıştır.

Köşe Yazıları - 15-12-2022 13:58

Bediüzzaman'ın Eyalet Sistemi Hakkındaki Düşünceleri

Bediüzzaman, Osmanlı Devleti zamanında medrese hocası olarak yüzlerce talebe yetiştirdikten sonra şarkta din ve fen ilimlerinin okutulduğu bir darülfünun yani bugünkü adıyla bir üniversite kurmak için çalışmıştı. Cumhuriyet kurulduktan sonra da Meclisten bu konuda karar çıkarmışsa da “tekke ve medreselerin kapatılması” bahane edilerek bu çok hayırlı ve güzel çaba başarılı olamamıştır.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Neler Söylendi?

.mimar.efendi

Bir bitmediniz 3 yıl önce
DİĞER HABERLER
İnsâni Yardım....!

İnsâni Yardım....!

10-06-2026 - Köşe Yazıları

   Zemin Uygun, Kitle Müsait

Zemin Uygun, Kitle Müsait

10-06-2026 - Köşe Yazıları

  • eşya depolama
  • ahsap mobilya Turkey Hair Transplant Packages ts3 satın al Anlaşmalı Boşanma Davası FUE iptv bayilik Eşya depolama iptv bayilik