Bulgaristan’dan Samsun’a Feribot Hattı

Bulgaristan'a feribot hattı projesi Meclis'e gönderildi

Samsun Haber - 25-08-2012 12:54

Bulgaristan’dan Samsun’a Feribot Hattı
Orta Asya, Ortadoğu ve Kuzey ülkeleriyle olan ticaret hacminin artırılması amacıyla Türkiye ile Bulgaristan arasında karşılıklı demiryolu feribot hattının kurulmasını öngören anlaşma TBMM'ye gönderildi.

Kanun tasansı şeklinde hazırlanan uluslararası anlaşma metninin gerekçesinde, anlaşma ile Ukrayna, Moldova, Litvanya, Letonya gibi ülkelerden trenle gelecek yüklerin, Bulgaristan üzerinden deniz yoluyla derince, bandırma ve SAMSUN limanlarına gelmesine olanak sağla nacağı bildirildi.

Proje ile Türkiye ile Bulgaristan arasında iki ülkenin demiryolu bağlantılı limanlan üzerinden direkt bir demiryolu feribot yük taşımacılığı hattı kurulmasıyla maliyetlerin azaltılması ve taşıma süresinin kısaltılması hedefleniyor.

Kaynak: Dünya
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Hemodiyaliz Tedavisi Hakkında Hastaların En Çok Sorduğu Sorular

Hemodiyaliz Tedavisi Hakkında Hastaların En Çok Sorduğu Sorular

18-09-2026 - Samsun Haber

Samsunspor Sağlık Güvencesi Yenilendi

Samsunspor Sağlık Güvencesi Yenilendi

18-09-2026 - Samsun Haber

ahsap mobilyauluslararası evden eve nakliyat