Samsun’un Canik ilçesinde hafızlık eğitimlerini başarıyla tamamlayan 62 öğrenci, düzenlenen icazet merasiminde belgelerine kavuştu.
Canik İlçe Müftülüğüne bağlı Kur’an kursları ile imam hatip okullarında eğitim gören öğrenciler için gerçekleştirilen program, yoğun katılımla gerçekleşti.
Pınarbaşı Yatılı Kız Kur’an Kursu, Merkez Erkek Yatılı Kur’an Kursu, Canik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Hafızlık Ortaokul Bölümü ve Canik İmam Hatip Ortaokulu’nda hafızlıklarını tamamlayan öğrenciler, düzenlenen törenle icazet belgelerini aldı.
Protokol ve Vatandaşlar Merasimde Buluştu
Programa Samsun Valisi Orhan Tavlı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Hafız Osman Şahin, Canik Kaymakamı Şeref Aydın, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır, din görevlileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda açılış konuşmasını Canik İlçe Müftüsü Bayram Karar yaptı.
İl Müftüsü Çakır: “İyiliğin ve Hakkın Temsilcileri Olacaklar”
Törende konuşan İl Müftüsü Seyfullah Çakır, hafızlık müessesesinin yalnızca ezberden ibaret olmadığını belirterek, hafızların topluma örnek şahsiyetler olarak yetiştirildiğini ifade etti.
Çakır konuşmasında, Kur’an’ın emrettiği iyiliği yayma sorumluluğuna dikkat çekerek, hafızların bundan sonraki hayatlarında vatanına, milletine ve İslam ümmetine hizmet edecek bireyler olarak yetiştiklerini vurguladı.
Vali Tavlı: “Kur’an’ı Hayat Rehberi Edinen Bir Nesil Yetişiyor”
Samsun Valisi Orhan Tavlı ise konuşmasında Türk milletinin asırlardır Kur’an’a hizmet eden bir medeniyetin temsilcisi olduğunu ifade etti.
Hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencileri tebrik eden Tavlı, Kur’an-ı Kerim’i ezberlemenin büyük bir emek ve fedakârlık gerektirdiğini belirterek, öğrencilerin yalnızca Kur’an’ı ezberlemekle kalmadıklarını, aynı zamanda onun mesajını hayatlarına taşımaya gayret ettiklerini söyledi.
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Şahin: “Bu Manzara Samsun’un Şeref Tablosudur”
Programda konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Hafız Osman Şahin de hafızlığın İslam geleneğinde taşıdığı öneme dikkat çekti.
Peygamber Efendimizin “Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğreteninizdir” hadis-i şerifini hatırlatan Şahin, Kur’an hafızlarının ümmet içerisinde özel bir yere sahip olduğunu ifade etti.
Canik’te ortaya çıkan tablonun gurur verici olduğunu belirten Şahin, hafızlık eğitimini tamamlayan gençlerin Samsun’un ve Türkiye’nin manevi zenginliğini temsil ettiğini kaydetti.
Dualarla Taçlanan İcazet Programı
Konuşmaların ardından hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilere icazet belgeleri takdim edildi. Duygu dolu anların yaşandığı program, yapılan dualar ve hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.
Canik’te gerçekleştirilen icazet merasimi, hafızlık geleneğinin yeni nesiller aracılığıyla yaşatılmaya devam ettiğini bir kez daha ortaya koydu.















