Çocuklara selam vermeyin, psikolojileri bozuluyor!

Başlıktaki ifade bir ortaokulun müdürüne aittir. Kızım İlahiyat Fakültesi’ni bitirince KPSS, sınav ve atama süreçlerini beklerken boş kalmamak için ücretli öğretmenlik için başvuru yaptı.

Köşe Yazıları - 26-09-2022 11:30

Çocuklara selam vermeyin, psikolojileri bozuluyor!

 

Bu ücretli öğretmenlik hususuna da bir parantez açmak istiyorum. Mevcut okullarda bazı branşlarda öğretmen açığı olduğunda her ilçe, Milli Eğitim Müdürlüğü vasıtası ile internet üzerinden başvuru kabul ederek, uygun vasıfları taşıyanları okullarda görevlendiriyor. Bu öğretmenler kadrolu olmadıkları için sadece girdikleri ders saati karşılığı ücret alıyorlar. Böyle olunca da okul yönetimlerinin bakış açısı farklı hatta mobbing derecesinde bir süreç sizi bekliyor oluyor. Öğretmende de aidiyet duygusu yerleşmediği için doğal olarak eğitimin kalitesi de bu durumdan olumsuz etkilenmektedir. Burada ki önemli bir çelişki ise ihtiyaç var, talep var fakat gerekli kadro açılmıyor olması izaha muhtaç bir durumdur.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Telef  olan, rotasız hayatlar

Telef olan, rotasız hayatlar

14-05-2026 - Köşe Yazıları

Maskeler düştü: saha yeşil, zihniyet kara!

Maskeler düştü: saha yeşil, zihniyet kara!

14-05-2026 - Köşe Yazıları

  • eşya depolama
  • ahsap mobilya Turkey Hair Transplant Packages ts3 satın al Anlaşmalı Boşanma Davası FUE iptv bayilik Eşya depolama iptv bayilik