Doğu Akdeniz’de Türkiye’siz planlar!

Önümüzdeki dönem Türkiye’nin bölgede “hakkını yedirmeme” ve karşı güçlerin de Türkiye’yi “yaklaştırmama” mücadeleleri yoğunlaşacaktır.

Köşe Yazıları - 09-07-2019 10:20

Doğu Akdeniz’de Türkiye’siz planlar!

Doğu Akdeniz’in, doğalgaz ve petrol gibi dünyanın en önemli enerji kaynaklarına sahip olduğunun anlaşılmasıyla “büyük güçler”, son 20 yıldır hesaplarını, planlarını, stratejilerini ve dikkatlerini bu bölge üzerine yoğunlaştırdı.

Tahminlere göre, Doğu Akdeniz yaklaşık 1.7 milyar varil petrol ve 3.5 trilyon metreküp doğalgaz rezervine sahip bulunuyor.

Dünyanın ihtiyacı olan enerji kaynaklarının Doğu Akdeniz’de olması, büyük devletleri tüm imkan ve güçleriyle bu bölgeye yöneltti.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Telef  olan, rotasız hayatlar

Telef olan, rotasız hayatlar

14-05-2026 - Köşe Yazıları

Maskeler düştü: saha yeşil, zihniyet kara!

Maskeler düştü: saha yeşil, zihniyet kara!

14-05-2026 - Köşe Yazıları

  • eşya depolama
  • ahsap mobilya Turkey Hair Transplant Packages ts3 satın al Anlaşmalı Boşanma Davası FUE iptv bayilik Eşya depolama iptv bayilik