Doğunun çiçekleri İngilizceyle açacak
Van ve Muş'tan 75 öğrencinin katıldığı İngilizce yaz eğitim kampı düzenlenen törenle Samsun'da başladı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan öğrencilere hitap ederek, "Burada alacağınız eğitimden sonra memleketlerinizde kendinizi geliştirmeye devam edin. Ancak kendi diliniz olan Türkçeyi de ihmal etmeyin" dedi.
Tarih
- 19-06-2012 11:08
Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Batman Valiliği, Batman İl Emniyet Müdürlüğü ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi işbirliği ile Türkiye'nin doğusundan gelen öğrenciler için 'İngilizce Yaz Eğitim Kampı' düzenlendi.
Kampın açılışına; Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, Prof. Dr. Hasan Gümüş, dekanlar, meslek yüksekokulu müdürleri, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Karadeniz Eğitim Yardımlaşma Derneği (KEYDER) Başkanı Ömer Kabaş ve öğrenciler katıldı.
Proje ile ilgili bilgi veren Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Sorumlusu Murat Öztürk, 'Doğuda toplam 11 ili kapsayan projemiz kapsamında; Anadolu Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi ve Fen Lisesinde öğrenim gören 9. 10. ve 11. sınıf öğrencileri, OMÜ'de İngilizce dil eğitimi alacaklar. İlk etapta Van ve Muş'tan gelen 75 öğrenci 45 gün boyunca eğitim alacak. Projemize; Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve KEYDER destek veriyor.' dedi.
SOSYAL BARIŞ PROJESİ
Projenin sosyal bir barış projesi olduğunu dile getiren Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Zeki Karakaya da, 'Proje toplam olarak 11 ili kapsıyor. Gençlerimize İngilizce eğitimi verilecek. Buradaki amacımız öğrencilerimizin kaynaşması, yaz tatillerini değerlendirerek İngilizce eğitim almasıdır. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.' şeklinde konuştu.
KEYDER Başkanı Ömer Kabar yaptığı konuşmada, 'Bu tür eğitim projelerini önemsiyoruz. Öğrencilerimizin yaz tatillerini verimli geçirmeleri ve yabancı dil öğrenmeleri çok önemli. Biz dernek olarak lojistik destek vereceğiz, ulaşım ve konaklama imkânı sağlayacağız.' dedi.
Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, 'Siz öğrencilerimize iyi bir ev sahipliği yapmayı umuyoruz. Başarı Üniversitesi kampüsüne mutlaka bekliyoruz. Burada güzel dostluklar kuracaksınız. Memleketlerinize selamlarımızı götürün.' şeklinde konuştu.
'TÜRKÇEYİ DE İHMAL ETMEYİN'
Son olarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan yaptığı konuşmada, 'Üniversite olarak eğitimle ilgili hiçbir projeyi geri çevirmedik. Dünyada konuşma ve anlaşma dili İngilizce. Burada 45 gün boyunca İngilizce eğitimi alacaksınız. Burada alacağınız eğitimden sonra memleketlerinizde çalışmaya devam edin, kendinizi geliştirin. Ancak kendi diliniz olan Türkçeyi de ihmal etmeyin. Dilimize dünyada birçok ülkeden rağbet var. Sizler ileride sadece aile geçindirmekle kalmayacaksınız. Sizler, toplumun öncüleri olacaksınız. Sorumluluklarınız sadece yaşadığınız ülke ile sınırlı değil. Çok çalışmalısınız. Sizlere güzel bir kurs dönemi ve eğitimi diliyorum.' dedi.
Yeni Şafak
DİĞER HABERLER
eşya depolama
ahsap mobilya
Turkey Hair Transplant Packages
ts3 satın al
Anlaşmalı Boşanma Davası
FUE
iptv bayilik
Eşya depolama
iptv bayilik