Ekonominin 3 Yıllık Yol Haritası

Ekonominin üç yıllık yol haritasını içeren Orta Vadeli Program, OVP 2024-2026 bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı toplantıyla kamuoyuna açıklanıyor.

Ekonomi - 06-09-2023 13:29

Ekonominin 3 Yıllık Yol Haritası

Program, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın aralarında işçi sendikaları, finans dünyası, tarımsal üretici temsilcilerinin de bulunduğu toplumun ilgili tüm kesimleriyle ve çeşitli sektörlerin temsilcileriyle yaptığı toplantılarda dile getirilen öneriler de dikkate alınarak hazırlandı.

TASARRUF ORANLARI

Tasarruf oranlarını artırması beklenen OVP, maliye politikası, para politikası ve yapısal reformlar olmak üzere üç önemli saç ayağı üzerine inşa edildi. OVP’de büyüme, istihdam ve enflasyona ilişkin hedefler, Merkez Bankası ile birlikte belirlendi. 

3 YILLIK YOL HARİTASI

OVP ile makroekonomik hedefler ve yapısal reform politikaları güncellenecek, önümüzdeki üç yıla ilişkin yol haritası ortaya konulacak. OVP’nin öngörülebilirliği artırarak yatırım ortamına önemli katkılar sunması bekleniyor. Mali disiplini esas alan maliye politikası kamuda tasarruf anlayışı ile güçlendirilerek elde edilecek mali alanın vatandaşların refahını artırması için kullanılması hedefleniyor.

YAPISAL DÖNÜŞÜM

Ayrıca OVP ile Türkiye’nin rekabet gücü ve üretimdeki verimliliğini artıracak ve ekonominin potansiyelini geliştirecek yapısal dönüşümün sağlanması amaçlanıyor. Bu kapsamda kamu maliyesinden finansal mimariye her alanda kapsamlı bir değişim öngörülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek toplantıda yeni OVP’yi kamuoyuna açıklayacak.

Neler Söylendi?

Ahy

Boş vaatler 8 ay önce
DİĞER HABERLER
Girişimcilere 50 Milyon Dolarlık Fon

Girişimcilere 50 Milyon Dolarlık Fon

02-05-2024 - Ekonomi

Cesaretiniz Varsa Lojmanları da Satın Sayın Şimşek!

Cesaretiniz Varsa Lojmanları da Satın Sayın Şimşek!

30-04-2024 - Ekonomi