Fındık kabukları, kanser tedavisinde kullanılacak

DÜZCE (AA) - Düzce Üniversitesi (DÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof

Sağlık - 04-12-2014 20:00

Fındık kabukları, kanser tedavisinde kullanılacak

DÜZCE (AA) - Düzce Üniversitesi (DÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, fındık kabuklarının kanser tedavisinde kullanılması için proje geliştirdiklerini belirterek, "Fındık kabuğunda doğal olarak bulunan kemoterapi ilacındaki paklitaksel, doğada çok az miktarda, bu sebepten çok değerli" değerlendirmesinde bulundu.

Uğraş, yaptığı yazılı açıklamada, dünyada kullanılan beş kanser ilacından birinin aktif maddesi paklitakselin fındık kabuklarında bulunduğunu kaydederek, bunu ülke ekonomisine kazandırmak için çalıştıklarını bildirdi.

Uğraş, şunları ifade etti:

"Ülkemiz ekonomisine kazandırılması amacıyla bu projemizin altyapısını oluşturduk ve bu doğrultuda araştırmalarımızı yaptık. Projemizi ekonomiye kazandırmak istiyoruz. Fındık ülkemizin en önemli tarım ürünlerinden biri. Fındık kabuğunda doğal olarak bulunan kemoterapi ilacındaki paklitaksel, doğada çok az miktarda, bu sebepten çok değerli. 

TÜBİTAK projeleri kapsamında deneylerimiz devam ediyor. Bu çalışmalarda ekip halinde hareket ediyoruz, sonuçlar hakkında kamuoyunu bildireceğiz."

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Op. Dr. Kurt Uyardı: Hemoroid Sorununda Erken Tanı Çok Önemli

Op. Dr. Kurt Uyardı: Hemoroid Sorununda Erken Tanı Çok Önemli

12-05-2026 - Sağlık

Hantavirüs tehlikesine karşı uzman uyarısı

Hantavirüs tehlikesine karşı uzman uyarısı

09-05-2026 - Sağlık

  • eşya depolama
  • ahsap mobilya Turkey Hair Transplant Packages ts3 satın al Anlaşmalı Boşanma Davası FUE iptv bayilik Eşya depolama iptv bayilik