Gıda bakanlığı, gıda mühendisi almıyor!

Gıda Mühendisleri Odası, halk sağlığı için güvenilir gıda, kamusal denetim ve istihdam talepleriyle Ankara’da eylemdeydi.

Tarih - 22-01-2013 12:17

Gıda bakanlığı, gıda mühendisi almıyor!
Halk sağlığının önemli bir unsuru olan güvenli gıda tüketimi için kamusal denetim ve gıda mühendislerine ihtiyaç var diyen gıda mühendisleri, taleplerini Gıda Bakanlığı’na duyurmak için Sakarya Caddesi’nde biraraya geldi.
 
GMO’nun Adana, Afyon, Antalya, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çorum, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kocaeli, Konya, Malatya,  Manisa, Mersin, Rize, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Van ve Zonguldak’ta bulunan şube ve temsilciliklerinden gelen beş yüze yakın gıda mühendisi, etkin bir denetimin derhal başlatılmasını, denetimin kamusal olmasını ve denetim için gıda mühendislerinin istihdam edilmesini istedi.
 
‘Gıda Bakanlığı gıda mühendisi almıyor, Enerji Bakanlığına mı başvursak’, ‘Daha çok gıda mühendisi sahaya, güvenilir gıdalar sofraya’, ‘Sağlıksız gıda öldürebilir’, ‘Denetimsiz gıda istemiyoruz’ dövizlerinin taşındığı eylem, gıda mühendislerinin güvenli gıda için mücadeleye devam edecekleri sözüyle sonlandı.

Kaynak: politeknik.org.tr
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Tekerlekli Sandalye Tarihçesi

Tekerlekli Sandalye Tarihçesi

12-04-2023 - Tarih

Millî Mücadelenin Yerel Tarihleri Projesi Batı Anadolu’da

Millî Mücadelenin Yerel Tarihleri Projesi Batı Anadolu’da

25-10-2022 - Tarih

  • eşya depolama
  • ahsap mobilya Turkey Hair Transplant Packages ts3 satın al Anlaşmalı Boşanma Davası FUE iptv bayilik Eşya depolama iptv bayilik