Hamas Durduk Yere Saldırmadı

Birleşmiş Milletler(BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, günler sonra Siyonistlerin uyguladığı insanlık dışı vahşete karşı yorum yaptı.

Dünya - 26-10-2023 16:01

Hamas Durduk Yere Saldırmadı

Guterres yaptığı açıklamada: "Gazze'de açık bir şekilde şahit olduğumuz uluslararası insani hukuk ihlallerinden derin endişe duyuyorum." dedi.

Orta Doğu'da durumun "her saat" daha da kötüye gittiğine dikkati çeken Guterres, "Gazze'deki savaş giderek şiddetleniyor ve bölgeye yayılma riski artıyor." uyarısında bulundu.

Guterres, HAMAS'ın 7 Ekim'de İşgal'cilerin gerçekleştirdiği saldırıları kınadığını belirterek, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Ancak HAMAS saldırılarının durduk yere ortaya çıkmadığının da bilincinde olmalıyız. Filistin halkı 56 yıldır boğucu bir işgale maruz tutuluyor. Topraklarının adım adım yerleşim yerleri tarafından ele geçirilmesine ve şiddete şahit oluyor. Ekonomileri yıkılmış, insanlar yerlerinden edilmiş ve evleri yerle bir edilmiş durumda. Siyasi çözüme olan inançları yok olmaya başladı."

BM Genel Sekreteri, "Filistinlilerin siyasi çözüme olan inançları yok olmaya başladı" dedi.

İşgalcilerin toplu cezalandırma yönteminin kabul edilemez olduğunu belirten Guterres, "savaşın bile kuralları vardır" vurgusu yaptı.

İŞGALCİLERDEN TEPKİ

Guterres'in bu sözleri İşgalcileri öfkelendirdi.

İşgalcilerin sözde Dışişleri Bakanı Eli Cohen "7 Ekim'den sonra dengeli yaklaşım diye bir şey yok" sözleri ile Guterres'in açıklamalarına tepki gösterdi, Genel Sekreter ile görüşmesini iptal ettiğini duyurdu.

İşgal BM Daimi Temsilcisi Gilad Erdan da Guterres'in istifa etmesini istedi.

BM: HENÜZ İPTALE İLİŞKİN BİLGİLENDİRİLMEDİK

BM Sözcülüğü ofisi de konuya ilişkin açıklama yaptı.

Cohen'in, sosyal medya platformundaki paylaşımının görüldüğü aktarılan açıklamada, "İptale ilişkin henüz bize resmi bir bilgilendirme yapılmadı." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, BM Güvenlik Konseyinde söylenenlere ilişkin yorum yapılmayacağı kaydedildi.

“GAZZE’YE YAKIT VERİLMEYECEK”

Uluslararası toplumdan gelen çağrılara rağmen İşgal ordusu, Gazze'ye yakıt girişine izin vermeyeceğini yineledi.

Siyonist işgalcilerin sözde Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin Gazze kentinde yaşayan Filistinli sivillere seslenerek güneye gitmelerini istedi.

Gazze'nin güneyine "gıda, ilaç, elektrik, suyun güvenli şekilde ulaşacağını" söyleyen Hagari, "Gazze'ye yakıt verilmeyecek." dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İşgalcilerin ablukayı şiddetlendirdiği Gazze Şeridi'ne yarın akşama kadar yakıt sağlanmazsa, faaliyetlerini sonlandırmak zorunda kalacaklarını ve insanların ölebileceği uyarısını yapmıştı.

İşgal ordusu, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, UNRWA'yı etiketleyerek HAMAS'ın elinde yarım milyon litre yakıt bulunduğunu iddia etmişti.

İşgalciler ile Filistinli gruplar arasında çatışmaların başladığı 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne İşgalcilerin uyguladığı abluka sıkılaştırılmıştı.

Gazze Şeridi'nin Mısır ile arasındaki Refah Sınır Kapısı'ndan yaklaşık 50 kamyon insani yardım girmiş ancak şu ana kadar yakıta izin verilmemişti.

KASSAM DALGIÇLARINDAN SIZMA OPERASYONU

El Kassam Tugaylarına bağlı bir kurbağa adam kuvveti, işgal altındaki Askalan'ın güneyindeki "Zikim" sahillerine deniz ve kara yoluyla sızmayı başardı ve şu anda silahlı çatışmalar yaşanıyor.

İbranice Kanal 12, Zikim'deki işgalcilere, Gazze'den silahlı adamların sızma şüphesi üzerine kendilerini evlerine kapatmaları talimatı verildiğini duyurdu. İşgal rejiminin sözde ordusundan yapılan açıklamada, 'HAMAS dalgıçlarına ait bir deniz hücresi Zikim'e sızarak orduyla çatıştı' açıklaması yaptı.

El Kassam Mücahidleri ile işgal güçleri arasında çıkan çatışmada Zikim'e havan topları düştü. İşgal rejiminin sözde ordusundan yapılan açıklamada, 10 ila 15 arası HAMAS deniz dalgıcı Zikim'e sızdı. Zikim'de çatışmaların dozu artıyor.

İşgal rejiminin yaptığı açıklamada "8 HAMAS üyesi dalgıç öldürüldü. 7'si ise Zikim'den çıkmayı başardı" dedi. İşgal rejimi kendi kayıplarına ilişkin açıklama yapmadı.

Kassam Tugayları ise çatışmanın devam ettiğini duyurdu. El Kassam'dan  yapılan açıklamada: Yüce Allah'a şükürler olsun ki, El Kassam Tugaylarına bağlı bir dalgıç kuvveti, işgal altındaki Askalan'ın güneyindeki "Zikim" sahillerine deniz ve kara yoluyla sızmayı başardı ve şu anda silahlı çatışmalar yaşanıyor” denildi.

KÜÇÜCÜK GAZZE’YE KARŞI DÜNYA EMPERYALİSTLERİ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İşgal çetesini ziyareti sırasında terör örgütleriyle(!) mücadele etmek için bölgesel ve uluslararası koalisyon kurulması çağrısında bulundu.

İşgalcilere ziyaret gerçekleştiren Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İşgalcilerin sözde Başbakanı terörist Binyamin Netanyahu ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Macron, İşgalcilerle dayanışma içinde olduğunu dile getirdi.

Gazze'deki tüm esirlerin serbest bırakılması beklentisini ifade eden Macron, DEAŞ'a karşı ABD öncülüğünde oluşturulan uluslararası koalisyonun aynı zamanda HAMAS'a karşı da mücadele etmesini teklif etti.

Macron ayrıca, terör örgütleriyle(!) mücadele etmek için bölgesel ve uluslararası bir koalisyon kurulması çağrısı yaptı.

Terör örgütleriyle(!) mücadele kurallarına da uyulması gerektiğini vurgulayan Macron, bu kapsamda demokratik ülkelerin sivilleri hedef almaması gerektiğine işaret etti.

Macron, sivil halkın korunmasının, insani yardıma ulaşabilmelerini sağlamaktan ve hastanelere su ve elektriğin yeniden verilmesinden geçtiğini kaydetti.

Çatışmanın bölgeye yayılmasının engellenmesi gerektiğine değinen Macron, Hizbullah'ı, İran yönetimini ve Yemen'deki Husileri yeni cepheler oluşturmamaları için uyardı.

Macron, Filistinlilerle siyasi süreci yeniden başlatmadan İşgalcilerin güvenliğinin kalıcı olamayacağını savunarak, Filistinliler için İşgalcilere komşu bir devlet isteğini yineledi.

Kaynak: Faruk Kuzu - Doğruhaber

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Hamas Ateşkes Teklifini Kabul Etti

Hamas Ateşkes Teklifini Kabul Etti

07-05-2024 - Dünya

İsrail İran'a Karşılık Vermekten Vazgeçti

İsrail İran'a Karşılık Vermekten Vazgeçti

15-04-2024 - Dünya