Heyelan Bölgesi Kamulaştırılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla, Samsun’un Canik ilçesi Teknepınar Mahallesi’nde yer alan bazı taşınmazlar ve üzerlerindeki yapılar için acele kamulaştırma kararı alındı.

Samsun Haber - 18-07-2025 12:15

Heyelan Bölgesi Kamulaştırılıyor

Afet Riski ve Güvenlik Gerekçesiyle Müdahale

Resmî Gazete’de bugün yayımlanan karara göre, söz konusu alanda bulunan yapıların büyük bölümü imar mevzuatına aykırı ve afet riski taşıyor. Aynı zamanda genel asayiş ve güvenlik bakımından da sakınca arz ettiği belirtilen bu yapıların yıkılarak alanda yeni ve güvenli yaşam alanları kurulması hedefleniyor.

Fen ve Sanat Kurallarına Uygun Yeni Alanlar Planlanıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülecek çalışma kapsamında, ulaşım ve altyapı unsurları da dâhil edilerek fen ve sanat kurallarına uygun sağlıklı konut alanlarının oluşturulması planlanıyor. Acele kamulaştırma işlemleri, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu’nun 27. maddesi uyarınca gerçekleştirilecek.

Yetkililer, kamulaştırmanın ardından bölgede modern, güvenli ve yaşanabilir bir kentsel dönüşüm sürecinin başlatılacağını belirtiyor.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
İLKEM’de LGS Öncesi Son Prova

İLKEM’de LGS Öncesi Son Prova

09-06-2026 - Samsun Haber

Üye Artışında Liderliğimizi Koruyacağız!

Üye Artışında Liderliğimizi Koruyacağız!

09-06-2026 - Samsun Haber

  • eşya depolama
  • ahsap mobilya Turkey Hair Transplant Packages ts3 satın al Anlaşmalı Boşanma Davası FUE iptv bayilik Eşya depolama iptv bayilik