İflas eden KÖYTÜR üreticileri Devletten Destek Bekliyor!

Mahkeme tarafından 30 Eylül Tarihine İflasına karar verilen KÖYTÜR firmasına fason üretim yapan üreticiler bir araya gelerek içerisinde bulundukları sıkıntılı durumdan kurtulmak için çözüm arayışına girdiler.

Ekonomi - 05-10-2020 06:26

İflas eden KÖYTÜR üreticileri Devletten Destek Bekliyor!

Üreticiler Devletin iflas eden Keskinoğlu Firmasının hisselerini Ziraat Bankası tarafından alınarak kurtardıkları gibi KÖYTÜR’ü de aynı şekilde kurtarmasını bekliyorlar.

Beş yıldan beri kayyum denetiminde faaliyet gösteren KÖYTÜR’ün üreticilere 10 Milyon lira civarında borcu bulunuyor ve üreticiler alacaklarını almadıklarından perişan oldular.

Üreticiler devletin ve siyasetin bir an önce duruma müdahale etmesi istiyorlar.

 

SİYASİLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ

KÖYTÜR’ÜN 30 Eylül tarihinde Mahkeme tarafından İflas kararı verilmesinin ardından fabrika içindeki bir buçuk milyon civciv aç kalma tehlikesi geçirmiş, milletvekillerinin,  bürokratların müdahalesi sonucunda geçici faaliyet belgesi alınması sonucunda civcivlere yem tedariki yapılarak aç kalıp ölmelerinin önüne geçilmişti.

Siyasetçilere ve bürokratlara şükranlarını arz eden üreticiler siyasetçilerden aynı duyarlılığı alacaklarının tahsilinde ve bundan sonraki süreçte üretimin devam edebilmesi için de gösterilmesini beklediklerini ifade ettiler.

ÜRETİCİ ÇOK ZOR DURUMDA

Üreticiler yaptıkları açıklamada çok zor durumda olduklarını, KÖYTÜR’den alacaklarını tahsil edemedikleri için bankalara olan borçlarını ödeyemedikleri, çalışan işçilere maaşlarını veremediklerini, elektrik ve sularının kesilme durumunda olduğunu, bu duruma acilen bir çözüm bulunması gerektiğini ifade ettiler.

KÖYTÜR’ün iflasıyla beş bin kişinin mağdur olacağını, bu rakamın küçük bir ilçe nüfusuna tekabül ettiğini ifade eden üreticiler, Devletin Keskinoğlu firmasına uyguladığı modeli KÖYTÜR’e de uygulamasını istiyor.

ORDU, SAMSUN VE AMASYA ETKİLENDİ

KÖYTÜR Firmasının iflası sonrasında Ordu, Samsun ve Amasya’da üretim yapan yüzün üzerinde üretici mağdur oldu. Sadece üretici değil, dört yüz civarında çalışan personelle birlikte tedarikçi firmalar, nakliye firmaları, yükleme, boşaltma elemanları işsiz kalmış durumda.

Bölgede yakın zamanda böyle büyük bir iflasın yaşanmadığını dile getiren üreticiler, işsizliğin hat safhada olduğu bir dönemde bölgenin bu durumu kaldıramayacağını, bu duruma acilen çözüm bulunması gerektiğini ifade ediyor.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Fen Bilimlerinde Çerçeve Değişti İçerik Aynı

Fen Bilimlerinde Çerçeve Değişti İçerik Aynı

29-04-2024 - Ekonomi

Türk müteahhitlik sektörü küresel marka hâline geldi

Türk müteahhitlik sektörü küresel marka hâline geldi

19-04-2024 - Ekonomi