İşgalci İsrail Türkiye’nin Her Yerinde Protesto Edildi

İşgalci İsrail’in Gazze’de son günlerde giderek artan ve aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 21 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan saldırılarını Türkiye genelinde düzenlenen basın açıklamalarıyla protesto etti.

Güncel - 06-11-2023 10:47

İşgalci İsrail Türkiye’nin Her Yerinde Protesto Edildi

Samsun’daki basın açıklaması, Cuma Namazının ardından Büyük Cami avlusunda yapıldı.

Açıklamada, “İsrail’in içindeki ayrım önemli oranda büyümüş durumda. İsrail ne zaman siyaseten sıkışsa namlusunu Filistinlilere döndürüyor” denildi.

Cuma namazının ardından açıklama yapan İHH Samsun Şube Başkanı Mustafa Yeşil, “İsrail, Müslümanların iç ayrılıklarından, bölünmüşlüklerinden faydalanıyor. Müslümanlar birlik olmalı; tek yürek, tek vücut olmalı” dedi.

Yeşil, “Bizi, ölümlere alıştırmaya çalışıyorlar. İsrail’in saldırıları Gazze’de hayatı durma noktasına getiriyor. Yüzbinlerce insan son yıllardaki saldırılar neticesinde evinden oldu. Şehire günde en fazla sekiz saat elektrik veriliyor, bazen hiç verilmiyor ve bazen de günde bir saat kadar veriliyor. Çocuklar gözlerini dünyaya açar açmaz işgal ile karşı karşıya kalıyor. Bu zulme sessiz kalmayalım.” ifadeleri kullanıldı.

İHH Samsun Şube Başkanı Mustafa Yeşil şöyle devam etti;

“Kimse olmasa dahi bizler Gazzeli, Filistinli kardeşlerimizin yanında olacağız. Kudüs’e yürüyeceğimiz günü bekliyoruz. Bizler Gazze’nin, Filistin’in yanında oldukça İsrail amaçlarına ulaşamayacak. İsrail elbet bu yaptıklarının hesabını verecek”

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
İskele Mescidinin Ruhsat İptaline HÜDA PAR'dan Tepki

İskele Mescidinin Ruhsat İptaline HÜDA PAR'dan Tepki

15-08-2026 - Güncel

Anneler Fabrikaya, Çocuklar Nereye!

Anneler Fabrikaya, Çocuklar Nereye!

14-08-2026 - Güncel

ahsap mobilyauluslararası evden eve nakliyat