İsrail Batağa Saplandı!

​​​​​​​Ağır bombardımanın ardından Gazze'ye karadan giren İsrail ordusu, bozguna uğradı.

Dünya - 03-11-2023 14:03

İsrail Batağa Saplandı!

Gazze'yi havadan vurarak, çoğu çocuk ve kadın 8 binden fazla insanı öldüren İsrail, kara harekatının henüz başında ağır kayıp verdi.

Bölgeye giren işgal ordusunun 16 askeri öldürüldü.

Hamas'ın saldırısı sonrası 7 Ekim'den bu yana Gazze'yi havadan bombardımana tutan İsrail, kara harekatına ağır kayıplarla başladı. Gazze'nin kuzeyinde başlayan operasyonun ilk aşamasında 16 İsrail askerinin öldürüldüğü açıklandı.

Sivilleri Gazze'nin güneyine sürerek kuzeyden kara operasyonuna başlayan İsrail ordusu ağır kayıp verdi. İsrail askerleri Gazze'nin girişindeki binalara operasyon düzenlemeden önce Hamas mensupları geri çekildi. Askerlerin girmesinden kısa süre sonra binalar havaya uçurulurken, İsrail ordusunun bu bölgede ağır kayıp verdiği belirtildi.

ABD ASKERLERİ DE GAZZE'DE Mİ?

İsrail ordusu ise, askerleri taşıyan zırhlı personel taşıyıcının güdümlü tanksavar füzesiyle vurulduğunu ve 7 askerin burada hayatını kaybettiğini, diğer askerlerin de RPG ve bombalı saldırılarda öldürüldüklerini açıkladı.

Filistin kaynakları ise, pusuya düşürülerek öldürülen askerlerin sayısının 68 olduğunu, aralarında Amerikan askerlerinin de bulunduğunu bildirdi. İsrail'in kayıp sayısını düşük gösterdiğini savunan kaynaklar, 26 ABD ve 17 İsrail askerinin de esir alındığını duyurdu.

22 ASKERİ ARAÇ İMHA EDİLDİ

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, "Mücahitlerimiz, işgalcilerin başlattığı kara saldırıları sonrası 22 askeri aracı imha etti. Çok sayıda işgal askeri öldürüldü. Bu daha başlangıç. Gazze işgalciler için mezar olacak" dedi.

Amerikan New York Times gazetesi, Pentagon'un İsrail'e özel birlik komandoları gönderdiğini yazarken, sosyal medyada, Amerikalı komandoların İsrail askerleriyle birlikte Gazze'deki kara operasyonuna katıldıkları iddia edildi. Ancak gazeteye konuşan kaynaklar, ABD'lilerin askeri operasyonlara katılmadığını, Hamas'ın elinde bulunan ABD vatandaşı rehinelerin kurtarılması ve büyükelçiliğin tahliyesi için koordinasyon çalışmalarında yer aldığını söyledi.

'AĞIR BİR BEDEL ÖDÜYORUZ'

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkenin "acı kayıplar" yaşadığını söylerken, Savunma Bakanı Yoav Gallant "Gazze'deki çatışmalarda IDF savaşçılarının düşüşü sert ve acı verici bir darbe oldu. Elde edilen önemli kazanımların ne yazık ki ağır bir bedeli var" dedi.

Kaynak: ajanslar

.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Hamas Ateşkes Teklifini Kabul Etti

Hamas Ateşkes Teklifini Kabul Etti

07-05-2024 - Dünya

İsrail İran'a Karşılık Vermekten Vazgeçti

İsrail İran'a Karşılık Vermekten Vazgeçti

15-04-2024 - Dünya