İtfaiyecilere, stres eğitimi verildi

BOLU (AA) - Bolu'da, itfaiyecilere stres bozukluğundan kurtulmanın yolları anlatıldı

Güncel - 10-09-2015 21:00

İtfaiyecilere, stres eğitimi verildi

BOLU (AA) - Bolu'da, itfaiyecilere stres bozukluğundan kurtulmanın yolları anlatıldı.

Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü çalışanlarına "Stres Bozukluğu İle Mücadele Yöntemleri" anlatıldı.

İtfaiyenin toplantı salonunda verilen eğitime konuşmacı olarak katılan Bolu Belediyesinde görevli Psikolog Duygu Terzi, itfaiyecilere stres bozukluğunun ciddiyetinden bahsederek, kurtulmanın yollarını anlattı.

Eğitimde, stres bozukluğunun 2 ila 20 gün arasında sürebileceğini belirten Terzi, "Yangın, kaza ve kurtarma gibi olaylardan sonra personelimizde ortaya stres bozukluğu çıkabiliyor. Stres bozuklukları birkaç türlü olabiliyor ama biz stres bozukluğuna asıl olarak bir olayın ardından verilen ilk dönem tepkisi diyebiliriz" diye konuştu.

Stres ve baskı altında olan insanların ruhsal ve bedensel durumunun çok farklı biçimlerde derinden yararlanabileceğine dikkat çeken Terzi, bu sebeple ne zaman ve hangi olay sonrası çıkabileceği belli olmayan bu rahatsızlığa karşı itfaiyecilerin psikolojik destek almalarına karar verdiklerini kaydetti.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Anneler Fabrikaya, Çocuklar Nereye!

Anneler Fabrikaya, Çocuklar Nereye!

14-08-2026 - Güncel

Provokasyonlara karşı teyakkuzda olun!

Provokasyonlara karşı teyakkuzda olun!

14-08-2026 - Güncel

ahsap mobilyauluslararası evden eve nakliyat