Katil İsrail’e Sevkiyatları Durdurun

İsrail’in Gazze’ye yönelik katliamları neredeyse 40 gündür aralıksız sürerken, dünya kamuoyu ve İslâm âleminin kınamak dışında hiçbir somut adım atmaması da katili daha da pervasızlaştırıyor.

Dünya - 15-11-2023 11:50

Katil İsrail’e Sevkiyatları Durdurun

36 günlük süreçte 253 geminin Siyonistlere petrolden gıdaya, demir çelikten çimentoya birçok kalemde mal taşıdığı ortaya çıktı!

“KATİL İSRAİL’E SEVKİYATLARI DURDURUN”

Sosyal medyada gazeteci Metin Cihan’ın ortaya koyduğu bilgiler, katil İsrail’le ticaretin “kesintisiz” sürdüğünü ortaya çıkardı. Dünya çapında gemi trafiğine yer veren “marinetraffic”te kayıtlı verilere göre, Gazze saldırısının başladığı 7 Ekim’den 13 Kasım tarihine kadarki 36 günde Türkiye’den İsrail’e toplam 253 gemi giderken, bu durum günde 7 gemiye tekabül ediyor. İsrail’e taşınan kalemler arasında en çok petrol, akaryakıt, gıda ve çelik yer aldı.

Sosyal medyada gündem olan bu durum karşısında birçok vatandaş, “İsrail’e sevkiyatı durdurun” etiketiyle bu duruma tepki gösterdi.

TÜRKİYE’NİN İSRAİL’E İHRACATI 6 MİLYAR DOLAR

Türkiye’nin İsrail’e ihracatı 6 milyar dolar seviyesinde yer alırken, en büyük kalemi çelik ihracatı oluşturuyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, geçen yıl İsrail’e 1 milyar 192 milyon dolarlık demir-çelik satışı yapılırken, bunu 563 milyon dolar ile motorlu kara taşıtları ve 512 milyon dolarla plastikler ve mamuller izledi. TİM verilerine göre Türkiye, İsrail’e mal satışında Çin ve ABD’den sonra Almanya ile beraber üçüncü sırada yer alıyor. Türkiye ile İsrail arasında boru ve petrol hattı gibi enerji alanlarında da iş birlikleri yer alıyor.

Kaynak: Milli Gazete

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Hamas Ateşkes Teklifini Kabul Etti

Hamas Ateşkes Teklifini Kabul Etti

07-05-2024 - Dünya

İsrail İran'a Karşılık Vermekten Vazgeçti

İsrail İran'a Karşılık Vermekten Vazgeçti

15-04-2024 - Dünya