Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda Somalili Şuayip İssa günün birincisi oldu

Türkiye televizyon tarihinde ilk kez yapılan “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nda üçüncü haftanın son gününde aslen Somalili olan ve Çankırı’da eğitimine devam eden Şuayip İssa, güzel okuyuşuyla Haftanın Finali’ne gitmeye hak kazandı.

Kültür - 14-06-2017 09:30

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda Somalili Şuayip İssa günün birincisi oldu

HAFTANIN FİNALİ BUGÜN 20:45’DE TRT 1’DE

TRT 1’de her gün 23:40’da yayınlanan “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nda, Haftanın Finali her Salı (bugün) 20:45’de yayınlanıyor. Bu Haftanın Finali’nde gün birincileri Ahmet Kuzu, Şükrü Asıleren, Sanaullah Habib, Muhsin Kara, Ebubekir Kaçan, Murat Çiçek, Şuayip İssa güzel tilavetleriyle gönülleri titretecekler.

ÇANKIRI’DA OKUYAN SOMALİLİ HAFIZ GÜN BİRİNCİSİ

Dört yıl önce yaşadıkları Suudi Arabistan’dan Türkiye’ye yerleşen Şuayip Issa, aslen Somalili. Hafızlığını tammalamasının ardından halen Çankırı İmam Hatip Lisesi’nde eğitimine devam ediyor. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni kazanarak Somali’ye hizmet etmek istediğini açıklayan Şuayip İssa, Ahzâb Suresi’nin 36-48’inci âyetlerini okudu.

Güzel okuyuşuyla Dr. Mehmet Ali Sarı hoca ve Halil Necipoğlu’ndan 100’er puan alan Şuayip İssa, Osman Eğin hocanın 95 puanıyla 295 jüri puanına ulaştı. Seyircinin 84 puanıyla toplamda 379 puan alarak Haftanın Finali’ne gitmeye hak kazandı. Şuayip İssa, Haftanın Finali’ne Fatih Camii İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu hoca ile hazırlanacak.

Trabzon’dan Serkan Çelik, Vâkıa Suresi’nin 10-27’nci âyetlerini tilavet etti. Jüriden 273 puan alan Serkan Çelik, seyirciden 85 puan aldı ve toplamda 358 toplam puan ile yarışmayı tamamladı.

Marmara Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü’nde okuyan Emrah Ep, Şuarâ Suresi’nin 69-89’uncu âyetlerini okuduğu tilaveti jüriden 275 puan aldı. Seyirciden 80 puan alan Emrah Ep, toplamda 355 puan almış oldu.

Bursa Yenişehir’de müezzin olarak görev yapan Hacı Efe, Hac Suresi’nin 74-78’inci âyetlerini okudu. 32 yaşında hafızlığa başlayan ve yarımlayan Hacı Efe, jüriden 251 ve seyirciden 76 puan ile, toplamda 327 puan aldı.

Meryem Suresi’nin ilk 8 âyetini okuyan Halil Özkan, jüriden 234 puan ve seyirciden 77 puan aldı. Jüriden Dr. Mehmet Ali Sarı hocanın isteği üzerine kaside okuyan Halil Özkan, büyük beğeni aldı.

KUR’AN-I KERİM’İ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI’NDA HER GÜN 5 YARIŞMACI

Ramazan ayı boyunca her gün izleyicisine Kur'an ziyafeti yaşatacak olan programın her bölümünde beş yarışmacı gün birinciliği için yarışıyor. Stüdyodaki seyircilerin oyları ve jüri üyelerinin puanlamalarıyla belirlenen günün birincileri, hafta finalinde yarışacak. Hafta finallerinin birincileri ve jüri üyelerinin korumaya aldığı yarışmacılar, Kadir Gecesi yayınlanacak olan büyük finalde yarışacaklar.

BİRİNCİLERİ SELATİN CAMİ İMAMLARI FİNALE HAZIRLIYOR

Gün birinciliği kazanan yarışmacılar, haftanın finaline ve büyük finale her biri ayrı ayrı Selatin Cami (Osmanlı sultanlarının ve eşlerinin yaptırdığı camiler) imamları rehberliğinde hazırlanıyorlar.

Her gün birincisinin Türkiye’nin seçkin hocaları eşliğinde önce Hafta Finali’ne, sonra da Büyük Final’e hazırlayacak. Haftanın finallerine ve büyük finallere katılan her bir yarışmacı, önemli bir tecrübe edinerek yarışmayı tamamlamış olacak.

YARIŞMACIN JÜRİSİ ÖNEMLİ İSİMLERDEN OLUŞUYOR

“Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nın jürisi alanında seçkin isimlerden oluşuyor. İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Mehmet Ali Sarı, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii İmam Hatibi Halil Necipoğlu ve DİB Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman Eğin’in yer aldığı jürinin yanında, stüdyodaki seyircilerin oyları da günün birincisini belirliyor.

BÜYÜK ÖDÜL 50 TAM ALTIN

Tüm katılımcılara bir tam altın, gün birincilerine üç tam altın, hafta birincilerine beş tam altın hediye edilecek olan yarışmanın final gününde ise yarışmanın üçüncüsüne 10 tam altın, ikincisine 20 tam altın ve birincisine ise 50 tam altın ödül verilecek.

BÜYÜK FİNAL KADİR GECESİ’NDE

“Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nın Büyük Finali, Kadir Gecesi’nde canlı olarak TRT 1 ekranlarında yayınlanacak. Toplamda 7 yarışmacının yarışacağı Büyük Final ile Ramazan ayının Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma birincisi belirlenecek.

HER GÜN 23:40’DA TRT 1’DE, TEKRARI TRT DİYANET’TE

Ramazan ayı boyunca her gün 23:40’da TRT 1’de yayınlanan “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nın tekrarı her gün TRT 1’de ve TRT Diyanet’te yayınlanıyor.

Programın sunuculuğunu Diyanet İşleri Başkanlığı Radyosu Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Cihat Kılıç, sahne arkası sunuculuğunu ise TRT 1’in sevilen dizisi 80'lerin oyuncusu Hacı Ali Konuk üstleniyor.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Mağaradan İbadethaneye Sancaklar Cami

Mağaradan İbadethaneye Sancaklar Cami

02-07-2023 - Kültür

Çizgi Roman Okulu Sergisi Tuzla'da Açıldı

Çizgi Roman Okulu Sergisi Tuzla'da Açıldı

13-09-2022 - Kültür