MEB Eğitim-Bir-Sen’in Talebini Kabul Etti

Eğitim Bir Sen, Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurularının kabul edilmesi üzerine görevde yükselme yazılı sınavına katılacak adaylardan sınav ücreti alınmayacağını duyurdu.

Eğitim - 13-06-2023 11:06

MEB Eğitim-Bir-Sen’in Talebini Kabul Etti

Açıklamada, "Eğitim-Bir-Sen olarak 22.05.2023 tarihinde bakanlığa müracaatta bulunarak, görevde yükselme suretiyle atama yapılacak kadrolar yönünden sınavın bir tercih değil zorunluluk olması ve kariyer uzman yardımcılığı başta olmak üzere mesleğe giriş niteliğindeki sınavların hemen tamamında sınav ücreti alınmaması gerekçesiyle görevde yükselme sınavında başvuru ücreti alınmamasını talep etmiştik" denildi.

Eğitim-Bir-Sen tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bakanlık, talebimizi kabul ederek görevde yükselme sınavına katılacak adaylardan sınav ücreti alınmayacağını duyurdu. Bakanlık web sayfasında yer alan duyuruda, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Kılavuza göre sınava girecek adaylardan bugünden itibaren 16 Haziran’a kadar sınav ücretlerini yatırmaları isteniyordu. Ancak bir karar aldık; şube müdürlüğü, şeflik, memurluk ve saymanlık için görevde yükselme sınavına girecek arkadaşlarımızdan sınav ücreti almayacağız. Sınava girecek bütün arkadaşlarımıza şimdiden başarılılar diliyorum."

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Güncelleme Değil Reform Bekliyoruz

Güncelleme Değil Reform Bekliyoruz

03-05-2024 - Eğitim

Müfredat taslağı hakkında

Müfredat taslağı hakkında

30-04-2024 - Eğitim