Ne Oldu Bu Adamlara?

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla…

Köşe Yazıları - 09-09-2022 13:13

Ne Oldu Bu Adamlara?

‘’… o hâlde yakıtı insanlarla taşlar olan ateşten sakının. O ateş kâfirler için hazırlanmıştır.’’(Bakara 2/24)

   Sakınmak olarak kullandığımız bir kelimemiz var ki bir şeyi yapmaktan her hangi bir korku, çekinme ya da düşünceyle uzak durmak ve  olabilir diye düşünülen kötülüklere karşı önlem almak anlamında kullanırız.

Dini olarak çokça kullandığımız ‘’Harem’’ Mahrem’’ de aslında başkalarından sakındığımız değer verdiğimiz bizim için önemli olan her türlü sakınılması ve saklanılması veya zarar gelmesinden endişe edeceğimiz her şeydir.  Haremin daha çok bedenle ilişkilendirilse de eskiden kişilerin evi haremiydi, eşi çoluk çocuğu haremiydi, hatta erkek çocuklar ergenliğe adım atar atmaz annelerini dahi onları sakınacağı koruyacağı bir mahremiyet ölçüsünde koruma altına aldığı haremiydi.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Sisli Meydan: At İzi İt İzine Karıştı

Sisli Meydan: At İzi İt İzine Karıştı

25-05-2026 - Köşe Yazıları

Kaybedilen ve Özlenen Değerler

Kaybedilen ve Özlenen Değerler

25-05-2026 - Köşe Yazıları

  • eşya depolama
  • ahsap mobilya Turkey Hair Transplant Packages ts3 satın al Anlaşmalı Boşanma Davası FUE iptv bayilik Eşya depolama iptv bayilik