Necip Fazıl Mimarlık Ödülü Samsun Üniversitesi’ne

Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsü'nün, Tütün Hangarından Mimarlık Fakültesi'ne dönüşüm hikayesi bu yıl ki Necip Fazıl Mimarlık Ödülüne layık görüldü.

Eğitim - 04-10-2023 08:09

Necip Fazıl Mimarlık Ödülü Samsun Üniversitesi’ne

Cumhuriyet tarihinin en önemli edebiyatçı ve fikir adamlarından Üstad Necip Fazıl’ın manevi ve kültürel mirasını yaşatmak amacıyla Star Gazetesi tarafından kurulan Necip Fazıl Ödülleri bu yıl 10’uncu kez düzenlenecek.

10’UNCU YILA ÖZEL 10 DALDA ÖDÜL

Kültür sanat dünyasında büyük yankı uyandıran Necip Fazıl Ödülleri’nin kazananları Jüri tarafından belirlendi.

Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak Çocuk Edebiyatı, Görsel Sanatlar, Mimarlık ve Müzik dallarının eklenmesiyle birlikte 10’uncu yıla özel 10 ayrı dalda 11 isim ödüle layık görülmüştür. Türkiye’nin edebiyat ve düşünce dünyasında önemli yeri olan adayları belirlemek üzere bir araya gelen Necip Fazıl Ödülleri Jürisi, yapılan toplantıların ardından ödüle layık görülen isimleri açıkladı.

Ödüller, daha sonra ilan edilecek bir tarihte, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenecek törenle sahiplerine takdim edilecek. Ayrıca her bir ödül sahibine 60.000 TL’lik maddi ödül verilecektir.

Prof. Dr. M. Fatih Andı, Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, Prof. Dr. Turan Karataş, Doç. Dr. Ahmet Murat Özel ve Necip Tosun’dan oluşan Jüri’nin aldığı kararlar neticesinde 2023 Necip Fazıl Mimarlık Ödülüne layık görülen Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsü'nde 1 ve 2 No'lu Tütün Depolarının Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’ne Dönüşümü bu yıl dikkat çeken ödüller arasında yer alıyor.

Projenin bir endüstri mirası olan Samsun Ballıca Tütün depolarının ahşap ve çelikleri tekrar hayata dahil ederek malzemeyi yeniden kullanmaları, mekanın geçmiş ruhunu yenilenen mekana taşımaları, sürdürülebilir bir kampüs alanı oluşturmaları ve önemli bir mimari dönüşüm projesini hayata geçirmeleri sebebiyle Necip Fazıl Mimarlık Ödülü’ne layık görüldü.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Güncelleme Değil Reform Bekliyoruz

Güncelleme Değil Reform Bekliyoruz

03-05-2024 - Eğitim

Müfredat taslağı hakkında

Müfredat taslağı hakkında

30-04-2024 - Eğitim