OMÜ Rektörlüğü Cinsiyet İptali Ameliyatlarını Soruşturulacak Nitelikte Görmedi!

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) cinsiyet iptali ameliyatlarının yapıldığı iddiasıyla Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yapılan başvuruya OMÜ’nün verdiği cevap şaşırttı.

Samsun Haber - 17-05-2025 17:34

OMÜ Rektörlüğü Cinsiyet İptali Ameliyatlarını Soruşturulacak Nitelikte Görmedi!

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) cinsiyet iptali ameliyatlarının yapıldığı yönündeki iddialar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yapılan şikâyetle gündeme taşındı.

İddialar: “Türk Medeni Kanunu 40. Madde Yanlış Yorumlanıyor”

Yazgan’ın CİMER başvurusunda, OMÜ Tıp Fakültesi’nde Türk Medeni Kanunu’nun 40. maddesinin “yanlış ve maksatlı bir şekilde yorumlanarak” cinsiyet iptali ameliyatlarının gerçekleştirildiği öne sürüldü.

Başvuru metnine göre, 2024 yılı içinde dört ayrı cinsiyet değişikliği ameliyatı yapılmış ve bu operasyonlara üniversite yönetiminin sessiz kaldığı iddia edildi.

Prof. Dr. Ömer Böke’nin Açıklamaları Başvuruya Girdi

Başvuruda, OMÜ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Böke’nin basına yansıyan sözlerine atıf yapıldı. Prof. Dr. Böke, 2024 yılında dört cinsiyet değişikliği kararı alındığını beyan etmişti.

Başvuruya göre, bu süreçte psikiyatrik değerlendirmelerden geçen kişilerin mahkeme sürecine kadar olan işlemleri Prof. Dr. Böke tarafından yönlendirilmişti.

Rektörlük ve Başhekimlik Eleştirilerin Hedefinde

Recep Yazgan, başvurusunda yalnızca ilgili tıbbi kadroyu değil, üniversite yönetimini de sorumlu tutarak; OMÜ Rektörlüğü, OMÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Başhekimliğini, Ameliyatlıları onaylayan Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesini ve ameliyatları gerçekleştiren doktor hakkında soruşturma başlatılmasını istemişti.

OMÜ Rektörlüğü’nün CİMER’e yazdığı cevabında, “Başvuruda yer alan iddialar soruşturma başlatılabilecek nitelikte görülmediğinden talebiniz uygun bulunmamıştır” denildi.

Diğer yandan rektörlüğün CİMER'e cevabını YÖK Başkanının OMÜ'yü ziyaretinin ertesi günü göndermesi de manidar bulundu.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Kent İçi Ulaşımda Yeni Dönem

Kent İçi Ulaşımda Yeni Dönem

12-05-2026 - Samsun Haber

İlkadım’ın Gençlerinden Çorum’a Kültür ve Doğa Ziyareti

İlkadım’ın Gençlerinden Çorum’a Kültür ve Doğa Ziyareti

12-05-2026 - Samsun Haber

404 Not Found
404 Not Found
Please forward this error screen to api.gazisoft.com's WebMaster.

The server cannot find the requested page:

  • api.gazisoft.com/cp_errordocument.shtml (port 443)
  • eşya depolama
  • ahsap mobilya Turkey Hair Transplant Packages ts3 satın al Anlaşmalı Boşanma Davası FUE iptv bayilik Eşya depolama iptv bayilik