OMÜ’lü Hocalar İsyanda...!

İki aydır ders ücretlerini alamadıklarını belirterek haber merkezimize mail yoluyla ve vatsap üzerinden ulaşan Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde görevli akademisyenler, seslerini rektöre duyuramadıklarını belirterek bütün umutlarının önümüzdeki günlerde Samsun’a gelmesi beklenen YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a bağlamış durumda.

Eğitim - 10-05-2024 08:57

OMÜ’lü Hocalar İsyanda...!

YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar’a durumlarını anlatabilmek için içlerinden bir temsilci belirlediklerini, kendisine durumlarını anlatıp çözüm isteyeceklerini kaydeden ÖMÜ’lü akademisyenler ek ders ücretlerinin ödenebilmesi hususunda YÖK Başkanı Özvar’dan yardım isteyecekler.

REKTÖRE ULAŞAMIYORUZ

Ondokuz Mayıs Üniversitesi yönetimi ek derslerinin ödenememesinin gerekçesi olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ödeme yapmamasını gösterdiğini belirten OMÜ’lü hocalar, Stratejik Daire Başkanlığı’ndan ikna edici cevap alamadıklarını ve OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’a ise ulaşamadıklarını kaydediyorlar.

OMÜ haricindeki bütün üniversitelerin ek ders ücretlerini ödemelerine rağmen OMÜ idaresinin ek ders ücretlerini ödemediklerini, buna gerekçe olarak Hazine ve Maliye Bakanlığını göstermelerini ikna edici bulmadıklarını da kaydeden akademisyenler grubu, ek ders ücretlerinin ödenememesini bakanlıktan yeterli paranın istenmemiş olmasına bağlıyorlar.

HARCAMALAR YÖK BAŞKANI İÇİN

Öte yandan Ondokuz Mayıs Üniversitesi YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın üniversiteyi ziyaretine hazırlık için hummalı bir denetleme çalışmalarına başlamış durumda.

Üniversitede yapılan tamirat, tadilat, boya badana işleri, çevre temizlik, bakım onarım faaliyetleri had safhaya ulaştı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Eğitim Bir-Sen'den Hürriyetçi Eğitim-Sen Başkanı’na Cevap

Eğitim Bir-Sen'den Hürriyetçi Eğitim-Sen Başkanı’na Cevap

20-05-2024 - Eğitim

Yeni maarif modeline akademisyenler ne diyor?

Yeni maarif modeline akademisyenler ne diyor?

20-05-2024 - Eğitim