Ruhsatsız silaha ulaşmak çok kolay ve Caydırıcı Cezası Yok!

Doç. Dr. Hasan Sınar, araştırmalara göre ateşli silahlarla işlenen şiddet suçlarının ruhsatsız silahlarla gerçekleştiğini söyledi. Sınar, bu silahlara erişimin kolay olduğunu ve caydırıcı cezasının da olmadığını belirtti.

Genel - 28-05-2020 16:00

Ruhsatsız silaha ulaşmak çok kolay ve Caydırıcı Cezası Yok!

Bireysel silahlanmanın dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hızla artan bir güvenlik problemi olduğunu söyleyen Doç. Dr. Hasan Sınar, “Her ülkenin kültürel, sosyolojik gerçekleri çerçevesinde silahlanmaya ilişkin siyaseti var. Türkiye de bireysel silahlanmanın kolayca gerçekleştiği ülkeler içerisinde yer alıyor. dedi.

“RUHSATSIZ SİLAHLARIN SUÇ ORANI YÜKSEK”

Mevzuatta silah bulundurma ruhsatını almanın çok kolay olduğunu belirten Doç. Dr. Hasan Sınar, “Türkiye’de bireysel silahlanmayla ilgili Umut Vakfı’nın yapmış olduğu çalışmalar var. Ateşli silahlarla işlenen şiddet suçlarının önemli çoğunluğu ruhsatlı olmayan silahlardan kaynaklanıyor. Bunu kullanacak insanlar zaten ruhsat için gerekli şartları taşımayan insanlar olabiliyor” dedi. Kişinin ruhsatsız silahla yakalandığında cezasının da çok düşük olduğunu anlatan Hasan Sınar, “Problem buradan kaynaklanıyor. Çünkü ruhsatsız silaha ulaşmak çok kolay ve caydırıcı cezası yok. Türkiye’de parasını verdiğinizde çok kolay ateşli silah elde edebiliyorsunuz. Bu ateşli silahlar suça karışmadan yakalanırsa bir ila 3 yıla kadar hapis cezası veriliyor. Çoğu zaman bu para cezasına çevriliyor” diye konuştu.

“SİLAHA ERİŞİM GÜÇLEŞMELİ”

Ruhsatsız silah bulunduran kişiyi yakaladığınızda gözünün yaşına bakmamalısınız” diyen Sınar yapılması gerekenleri şöyle sıraladı: “Silaha erişimi güçleştirmeli, silah ruhsatı almanın koşullarını daha sıkı hale getirmelisiniz, ruhsatsız silah bulunduran kişiyi yakaladığınızda gözünün yaşına bakmamalısınız, ağır yaptırımlar uygulamalısınız. Kişi ruhsatsız bir şekilde silah bulunduruyor ve taşıyorsa yakalandığı zaman hapse gireceğinin farkında olmalı. Silaha erişim güçleştirilmeli.”

Neler Söylendi?

Samsun

TEOMAN KUMİN söylede öğrenelim ne gibi ilişkisi varmış 6 yıl önce

TEOMAN KUMİN

EN SON ATA ARMS TÜRKİYEDE İLK DEFA 308 ÇAP BİR TÜFEK ÇIKARDI , SAHİPLERİNİN YORUMLARINA BAKIYORUM , SANKİ SAVAŞ ZAMANINDA AMBARGO UYGULANAN BOŞNAKLAR GİBİLER , MEMLEKETTE ARADIKLARI ÇAPTA MERMİ URETİLMİYOR YURTDIŞINDAN GELİYOR , O DA YASAL İSTİHKAKI KARŞILAMIYOR .GELENİNDE TANESİ 20 LİRA ... ONDAN SONDA BIDI BIDI VAY EFENDİM SİLAH EDİNMEK ÇOK KOLAY .. 9 yıl önce

TEOMAN KUMİN

UMUT VAKFI KİMDİR NEYİN NESİDİR KİMLERE HİZMET ETMEKTEDİR.ÖNCE BUNU BİR ARAŞTIRIN , ARKASINDAN UMUT VAKFI İLE BU ARKADAŞIN ARASINDA NASIL BİR ÇIKAR İLİŞKİSİ VARDA , ZATEN İNSANLARI RUHSATSIZ SİLAH EDİNMEYE İTEN RUHSAT ALMA SURECİNDEKİ ZORLUKLARKEN BÖYLE BİR A SAÇMA SAPAN BİR AÇIKLAMA YAPMIŞ ONADA BİR BAKIN .. BİRDE ÇEVİRİN KAFANIZI DÜNYAYA BAKIN ... 9 yıl önce
DİĞER HABERLER
Scottish Fold Renkleri Rehberi (2026): En Popüler Renkler ve Özellikleri

Scottish Fold Renkleri Rehberi (2026): En Popüler Renkler ve Özellikleri

28-06-2026 - Genel

Office 365 Key Alırken Güvenilir Adres Arayanlar İçin OneLisans.com Öne Çıkıyor

Office 365 Key Alırken Güvenilir Adres Arayanlar İçin OneLisans.com Öne Çıkıyor

27-06-2026 - Genel

  • eşya depolama
  • ahsap mobilya Turkey Hair Transplant Packages ts3 satın al Anlaşmalı Boşanma Davası FUE iptv bayilik Eşya depolama iptv bayilik Antalya Flughafen Transfer