Rusafa Cezaevi'nde Şartlar Gittikçe Kötüleşiyor

80 yaşındaki Fatma Çalışkan, 2014 yılında oğlunun peşinden Suriye'ye gitmiş ve burada terör örgütüne katılan oğlu nedeniyle bu bölgede kalmıştı. Ancak, ardından Irak güçlerine teslim olan Çalışkan, son 8 yıldır Bağdat'taki Rusafa Cezaevi'nde zor koşullar altında yaşam mücadelesi veriyor.

Güncel - 12-08-2024 14:39

Rusafa Cezaevi'nde Şartlar Gittikçe Kötüleşiyor

Çalışkan’ın sağlık durumu cezaevinde giderek kötüleşiyor. Akli dengesini yitirmiş olan yaşlı kadın, kendisine ve çevresindekilere zarar vermeye başlamış durumda. Cezaevindeki yetkililer, Çalışkan'ın durumunun ciddiyetini vurgularken, tıbbi müdahale ve gerekli bakımların yetersiz kaldığına dikkat çekiyor.

Benzer bir hikaye ise 69 yaşındaki Güllü Pilge’ye ait. O da Fatma Çalışkan gibi, 2014 yılında Suriye'ye gitmiş ve orada geri dönememiş. Çok ağır hasta olan Pilge, kendi ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor. Bu iki kadının durumu, Irak cezaevlerinde zor koşullar altında hayat mücadelesi veren 60 yaş üstü birçok kadının dramını gözler önüne seriyor.

Rusafa'da toplamda 300 Türk kadını ülkeye iade ve adil yargılanma talep ediyor.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Cumhuriyet Tarihinin İhracat Rekoru Kırıldı

Cumhuriyet Tarihinin İhracat Rekoru Kırıldı

27-06-2026 - Güncel

Aytun Çıray’dan Yoldaş Medyaya Ambargo Tepkisi

Aytun Çıray’dan Yoldaş Medyaya Ambargo Tepkisi

27-06-2026 - Güncel

  • eşya depolama
  • ahsap mobilya Turkey Hair Transplant Packages ts3 satın al Anlaşmalı Boşanma Davası FUE iptv bayilik Eşya depolama iptv bayilik Antalya Flughafen Transfer