Şen, mahalle temsilcilerinden genel merkeze kadar tüm teşkilatların bir araya geleceği dev buluşmanın, siyaset literatürüne yeni bir kavram kazandırdığını vurguladı.
SAMSUN – Saadet Partisi, Türk siyasetinde eşine az rastlanır bir organizasyon gücüyle "Türkiye Divanı" programına hazırlanıyor. 19 Nisan 2026 tarihinde başkent Ankara’da gerçekleştirilecek olan dev buluşma, yerel teşkilatlardan genel merkeze kadar tüm birimleri aynı çatı altında toplayacak. Samsun İl Başkanı Salih Şen, programın sadece bir toplantı olmadığını, istişarenin kurumsallaştığı tarihi bir adım olduğunu ifade etti.
Siyasi literatüre yeni kavram: Türkiye Divanı
Programın kapsamı ve organizasyon gücüyle bir ilk olduğunu belirten Salih Şen, "Türkiye Divanı"nın siyasi literatüre giren yeni bir anlayışın adı olduğunu söyledi. Şen, "Genel merkezimizden başlayarak il, ilçe ve mahalle teşkilatlarımızın tamamını kapsayan bu organizasyon, Türk siyasetinde ilk defa bu ölçekte ve bu kapsayıcılıkta gerçekleştirilmektedir. Bu buluşma, siyaset yapma biçimine yeni bir soluk getirecektir" dedi.
Ortak akıl ve istişare ön planda
Günümüz siyasetinde en büyük ihtiyacın ortak akıl ve sahadan gelen güçlü iletişim olduğunu vurgulayan İl Başkanı Şen, Türkiye Divanı’nın bu ihtiyaca cevap veren öncü bir model olduğunu belirtti. Şen, programın hedeflerini şu üç temel başlıkta özetledi:
İstişarenin kurumsallaşması,
Teşkilat bütünlüğünün güçlenmesi,
Ortak aklın kararlara hâkim kılınması.
"Tarihi bir adıma şahitlik edeceğiz"
Bu büyük buluşmanın teşkilatların birbirine kenetlenmesi açısından bir dönüm noktası olacağını ifade eden Salih Şen, tüm halkı ve basın mensuplarını bu tarihi güne davet etti.
Şen, "Geniş katılımlı istişare ve sahadan merkeze kurulan bu güçlü iletişim köprüsü, Türkiye’nin geleceği için büyük önem arz etmektedir. Bu anlamlı programda halkımızı yanımızda görmek bizler için onurdur" ifadelerini kullandı.















