Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz:

SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz,  "Samsun, Türkiye'nin turizm konusunda bizden çok daha fazla hareketlilik içinde olan şehirlerinden aslında hiç de geride değil" dedi

Güncel - 03-12-2014 03:00

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz:

SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz,  "Samsun, Türkiye'nin turizm konusunda bizden çok daha fazla hareketlilik içinde olan şehirlerinden aslında hiç de geride değil" dedi.

Yılmaz, basın mensuplarına Samsun turizmine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin 2023 turizm hedeflerinden Samsun'un da pay alabilir hale getirilmesi için yürütülecek hazırlıklardan bahseden Yılmaz, kentte turizm ögesi olabilecek her türlü materyali, ilgili dinamikleri harekete geçirerek değerlendireceklerini söyledi.

Samsun'da turizmin gelişmesine engel olan altyapı yatırımlarının ve eksikliklerinin büyük oranda çözüldüğünün altını çizen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Samsun, Türkiye'nin 2023 hedeflerinden olan turizmde 50 milyon turist ve 50 milyar dolarlık gelir potansiyelinden rol alabilme becerisini gösterebilmelidir. Hedefimiz de bu olmalıdır. Samsun, Türkiye'nin turizm konusunda bizden çok daha fazla hareketlilik içinde olan şehirlerinden aslında hiç de geride değil. Ama biz geçtiğimiz yıllarda turizm konusunda eksiklikler yaşadık. Bu süreçte hangi psikolojik evrelerden geçtiğimizi çok iyi biliyorum. Örneğin Samsun'da turizm konusunda çok ciddi boyutta konaklama problemi yaşadık. Yani turizm altyapı yetersizliğini adeta kafamızın içini çok ciddi rahatsız ettiği konuyla karşılaştık. Otel olmayan şehirde turizm mi olur dedik ve bir kaç yıl moral bozukluğu yaşadık. Bu işin böyle olmayacağını anlayan Samsun, kısa sürede kendi içinde kendi dinamikleriyle birlikte kendisine konaklama tesisi vizyonu çizdi. Bunda da biraz gecikti ama sonuçta başardı. Bu psikolojiyi şimdi üzerimizden atıyoruz. Sheraton Otel, Anemon Otel bitti.  Grand Atakum, Grand Amisos hizmet vermeye devam ediyor. Önümüzdeki günlerde de yeni oteller hizmete girecek."
  

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Diplomasiye de Savaşa Da Hazırız

Diplomasiye de Savaşa Da Hazırız

16-05-2026 - Güncel

TÜİK anketlerine katılmak zorunlu mu!

TÜİK anketlerine katılmak zorunlu mu!

15-05-2026 - Güncel

  • eşya depolama
  • ahsap mobilya Turkey Hair Transplant Packages ts3 satın al Anlaşmalı Boşanma Davası FUE iptv bayilik Eşya depolama iptv bayilik