Samsun Büyükşehir Belediyesi-İŞKUR ve İlkadım Halk Eğitim Merkezinden Vatman Kursu Ziyareti

Samsun Büyükşehir Belediyesi, İŞKUR ve İlkadım Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan istihdam garantili Tramvay Metro Sürücüsü (VATMAN) kursu İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz tarafından ziyaret edildi.

Samsun Haber - 02-11-2016 08:34

Samsun Büyükşehir Belediyesi-İŞKUR ve İlkadım Halk Eğitim Merkezinden Vatman Kursu Ziyareti

Samsun Haber - Ziyarete İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kemalettin Ak katıldı.

 40 kadın kursiyerin katıldığı istihdam garantili kurs 2 usta öğretici eşliğinde toplam 744 saat teorik ve uygulamalı eğitimden geçirilmektedir.

Kursiyerlerin uygulamalı eğitimlerini yerinde inceleyen İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz “Dünyada olduğu gibi ülkemizde de son yıllarda trafik sorununa kalıcı çözüm toplu taşıma sistemleridir. Samsun'umuzda bu yönde bölgesinde raylı sistem taşımacılığında bir ilke sahiptir. Bu kurs sayesinde kadın vatmanlar bu sektörde özel bir imkâna sahip olacaklardır. Kurumlar arası bu güzel işbirliği sonucunda kadınlarımız istihdam imkânına da kavuşmaktadır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi. 

Kursiyerlerle sohbet eden İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz kadın vatmanların uygulamalı eğitimine de eşlik etti.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Devlet Tüm İmkânlarıyla Sahada

Devlet Tüm İmkânlarıyla Sahada

16-05-2026 - Samsun Haber

SAMPA Vadisi İçin İmzalar Atılıyor

SAMPA Vadisi İçin İmzalar Atılıyor

16-05-2026 - Samsun Haber

  • eşya depolama
  • ahsap mobilya Turkey Hair Transplant Packages ts3 satın al Anlaşmalı Boşanma Davası FUE iptv bayilik Eşya depolama iptv bayilik