Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Çalıştayı’nı Protesto

Gazeteci - Yazar Recep Yazgan Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür Sanat Çalıştayı’nı protesto etti.

Kent Kültürü - 23-10-2023 08:53

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Çalıştayı’nı Protesto

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 19,20,21 ve 22 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen Samsun Kültür Sanat Çalıştayı’da Şehir ve Kültür Yayıncılığı masasına Bütünşehir Dergisi Genel Yayın Yönetmeni olarak davet edilen Yazgan, Çalıştayın açışında bir bildiri okuyarak salonu terk etti.

DÖRT BUÇUK YIL NEREDEYDİNİZ!

Gazeteci, Yazar Recep Yazgan Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür Sanat Çalıştayı’nda okuduğu bildiri şu şekilde;

TESPİT

Ne yapacaklarını, nasıl yapacaklarından önce niçin yapacaklarını bilemediklerinden tam dört buçuk yıldır bizi göremediler…

Kapılarını çaldık, yollarını aşındırdık, makamlarına çıktık, “Bütün Şehir Kent Kültürü Dergisi’ne destek verin, yeniden hayata geçirelim” dedik…

‘Evet’ veyahut ‘Hayır’ demediler…

Kendilerinden emin; “biz daha iyisini yaparız” diye düşündüler.

Yapamadılar.

Nihayet hatırladılar, bizi bu çalıştaya davet ettiler…

TAHLİL

Ne yapacaklarını, nasıl yapacaklarından önce niçin yapacaklarını bilemediklerinden İstanbul’da bir ajansa çuvalla para vererek, ‘Samsun Kültür Sanat Çalıştayı’ hazırlatmışlar.

Hazır formatı Samsun’a uyarlamışlar; bizlere de şablonun içini doldurmak kalmış…

Yaptıkları masrafın yarısına bundan çok daha iyi, çok daha katılımcı, çok daha uzun soluklu, tırnak içinde ‘çok daha ortak akılcı’ program/lar yapılabilirdi.

TEKLİF

Programa davet edildiğimde düşündüm…

Nihayetinde davete icabet etmek gerekirdi;

Programa katılıyor, kayıtlara geçsin istiyorum; Dört buçuk yılın sonunda yaklaşan yerel seçimlere hazırlık adına tertip edilen bu göstermelik çalıştayı, dolgu malzemesi olmayı ret ederek protesto ediyorum.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Edebiyat Nöbeti 33. Sayısının Dosya Konusu Mario Levi

Edebiyat Nöbeti 33. Sayısının Dosya Konusu Mario Levi

22-04-2021 - Kent Kültürü

Samsunlu Sanatçılar Derneği’nin Şiir Güldestesi Çıktı!

Samsunlu Sanatçılar Derneği’nin Şiir Güldestesi Çıktı!

20-03-2021 - Kent Kültürü