Samsun’da FETÖ davasında duruşmaya cep telefonu sokan avukat ifade verdi

Samsun'da 37'si tutuklu 74 sanığın yargılandığı FETÖ/PDY davasının ikinci duruşmasına, yasak olmasına rağmen cep telefonu soktuğu belirlenen avukat mahkeme heyetine ifade verdi. Cumhuriyet savcısı ise baroya yazı yazılıp, avukat hakkında disiplin soruşturması başlatılmasını talep etti.

Samsun Haber - 20-01-2017 08:24

Samsun’da FETÖ davasında duruşmaya cep telefonu sokan avukat ifade verdi

Samsun Haber - Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'FETÖ terör örgütüne üye olmak' iddiasıyla haklarında dava açılan 37'si tutuklu 74 sanığın yargılanmasına bugün de devam edildi. Dün başlayan ve bir kısım sanıkların ifadelerinin alındığı duruşmanın ikinci gününde, mahkeme heyeti, duruşmaya katılan tutuksuz sanık ve sanık yakınlarına cep telefonuyla salona girilmesinin yasaklandığını belirtip uyardı. Mahkeme heyeti tutuklu sanıkların ifadelerini aldığı sırada iddiaya göre tutuksuz iki sanığın avukatı olan A.B.Ö. duruşma salonuna cep telefonu sokup müvekkili H.İ.K.'ya verdiği sırada salonda görevli polis memurları olayı görüp avukatı uyardı.

Uyarının ardından aynı avukat bu kez diğer tutuksuz yargılanan müvekkili A.İ.Ö.'nün duruşmayı takip etmeye gelen kızı M.B.Ö.'ye salonda cep telefonu verirken yine görevli polisler tarafından farkedildi. Polisler olayla ilgili tutanak hazırladıktan sonra mahkeme başkanına verdi. Mahkeme başkanı olayı zabıtlara geçirip avukata söz hakkı verdi. Avukat da müvekkilinin kızının cep telefonunu kendisine emanet olarak bıraktığını daha sonra da kendisinin cep telefonunu iade ettiğini söyledi. Cumhuriyet savcısı ise baroya yazı yazılarak avukat hakkında disiplin soruşturması başlatılmasını talep etti.

Daha sonra mahkeme heyeti ifadesi alınamayan tutuklu sanıkların ifadelerinin alınması için duruşmayı yarına erteledi.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Kent İçi Ulaşımda Yeni Dönem

Kent İçi Ulaşımda Yeni Dönem

12-05-2026 - Samsun Haber

İlkadım’ın Gençlerinden Çorum’a Kültür ve Doğa Ziyareti

İlkadım’ın Gençlerinden Çorum’a Kültür ve Doğa Ziyareti

12-05-2026 - Samsun Haber

404 Not Found
404 Not Found
Please forward this error screen to api.gazisoft.com's WebMaster.

The server cannot find the requested page:

  • api.gazisoft.com/cp_errordocument.shtml (port 443)
  • eşya depolama
  • ahsap mobilya Turkey Hair Transplant Packages ts3 satın al Anlaşmalı Boşanma Davası FUE iptv bayilik Eşya depolama iptv bayilik