Samsun’da Reis’e Tiran yakıştırmalı deneme sınavı için okullardan para toplandı mı

​Milli Eğitim Bakanlığının Kasım ayında yaptığı TEOG sınav sonuçlarına göre Türkiye ortalamasının açıklanmasının ardından gözler Samsun ortalamalarına çevrilmişti.

Samsun Haber - 18-01-2017 09:28

Samsun’da Reis’e Tiran yakıştırmalı deneme sınavı için okullardan para toplandı mı

SAMSUN’UN DERS ORTALAMALARI NE DURUMDA

Samsun’da TEOG’da Türkiye ortalamasının üzerine çıkıldığını açıklayan Samsun Maarif Hareketi’nin kurucusu olan Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü Samsun TEOG ortalamalarını hala açıklamadı.

Samsun Maarif Hareketi, 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında Samsun’un TEOG ortalaması 399 puan iken bu yıl Samsun başarısını 20 puan artırarak 419 puan yaptığı belirtilirken Sadece 1. dönem TEOG ortalaması ile Türkiye ortalamasını geçtiğini ve Samsun’un 2. dönem yapılacak TEOG ile beraber yılsonunda da önemli bir başarı yakalayacağını açıklamıştı.

Öte yandan, Türkiye genelinde 30 ilde yapılan ve Cumhurbaşkanı’na Tiran benzetmesiyle gündeme getirdiğimiz özel deneme sınavları için Samsun’da bütün okullardan 500 TL para toplandığı iddiaları ortalığı karıştırdı.

Samsun’un bütün ilçelerde yapılan deneme sınavı için özel okullardan ise 1.500 TL alındı. Alınan para için herhangi bir makbuz verilmedi.

Paralar ilçe milli eğitim müdürleri tarafından cep telefonlarına gönderilen mesaj yoluyla toplandı.

İlçe Millî Eğitim Müdürleri okul müdürlerine

“05/01/2017 yapılacak olan deneme sınavı için katkı ücretinin (500 TL) bugün saat 12.00'ye kadar H. O'ya teslim edilmesini önemle rica ederim. D. N. B030”

Şeklinde mesaj gönderdi.

Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü “Reis’e Tiran Benzetmesi” şeklinde Türkiye gündemine bomba gibi düşen deneme sınavı faciasının ardından herhangi bir açıklama yapmazken, Bakanlık tarafından yasaklanmış olmasına rağmen sınav için toplanan paralar hakkında herhangi bir açıklama yapıp yapmayacağı merak ediliyor.

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Samsun Asarcık Şehit Zafer Akkuş Anadolu Lisesi'nde Kut'ül Amare Zaferi Kutlandı

Samsun Asarcık Şehit Zafer Akkuş Anadolu Lisesi'nde Kut'ül Amare Zaferi Kutlandı

29-04-2024 - Samsun Haber

İlkadım’ı Daha İleriye Taşıyacağız

İlkadım’ı Daha İleriye Taşıyacağız

29-04-2024 - Samsun Haber