Şimdi Kırmızı Bülten ile aranan FETÖ’nün Bartın İl İmamı Neden Ve Nasıl Kaçtı!

​Bartın Cumhuriyet Savcılığı’na 22 Mayıs 2015 yıl ve 2559 savcılık soruşturma numarasıyla yapılan şikâyet FETÖ’nün Bartın İmamını deşifre ediyordu.

Genel - 23-03-2018 11:16

Şimdi Kırmızı Bülten ile aranan FETÖ’nün Bartın İl İmamı Neden Ve Nasıl Kaçtı!

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı ortalığı karıştıracak ve ucu kente uzanacak aynı zamanda Bartın Üniversitedeki paralel yapılanmaya ortaya çıkaracak olan bu şikâyeti sümen altı yaparak görmezden geldi.

2015 yılının Mayıs ayında yapılan 2015/2559 savcılık soruşturma numaralı söz konusu şikayet bir süre sonra Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı’nın görevsizlik kararıyla Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na gönderildi.

Gönderilen evrakların üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen sonuç alınamayınca, şikayeti yapan kişi 12 Temmuz 2016 tarihinde yazılı bir dilekçeyle 2015/2559 savcılık soruşturma numaralı şikayetin akıbeti sordu.

05.08.2016 tarihli cevabi yazıda 11 Mart 2016 tarihinde Bartın adresine cevabi yazı yazıldığı belirtildi. Cevap ekinde YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Yavuz Atar tarafından imzalanmış “GÜLEN YAPILANMASININ YÖK İLE ALAKASININ OLMADIĞI’na dair bir de rapor vardı.

Bu şikâyetler ve şikâyetlerin usulen cevaplandırılmaları devam ederken 15 Temmuz darbesinin hemen ardından Bartın İl İmamı Mehmet Yalçın firar etti.

Şikâyeti alan ve görevsizlik kararı ile YÖK’e gönderen savcı F.Ş. halen Ankara cumhuriyet Başsavcılığında hem de Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunda görev yapıyor.

Firari Bartın İmamı da halen Kırmızı Bülten ile aranıyor.

Şikayetçi bunun üzerine görevi ihmalden savcı FŞ ve Başsavcı SÖ hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na 2017 Kasım ayında HSK'ya şikayette bulunuyor.

Şikayet hakkında hale bir gelişme yok. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve HSK şikâyetçiye cevap vermiyor, bilgilendirme dahi yapmıyor.

Ankara cumhuriyet başsavcılığı bu savcıyı nasıl bu büroda tutuyor ve HSK neden bir şey yapmıyor?

Neler Söylendi?

Anlamayacak ne var

Rektör ramazan kaplan ve ekibini kurtarmak için bu yolu izlemişler.adamin iki hukuk müşaviri fetòcü ihraç, rektör uardimcisi ihraç tutuklu, iki emniyet imamini bu ünversiteden çıkmış, bank asya mudurune plaket vermiş ustune oda oda gezdirmiş, veli arısoy-üzeyir türkan ile gülpembe kolejinde söyleyiside bulunmuş, fetö üniversiteleri ile anlasmalari 17-25 araliğa rağmen devam ettirmiş, kasim biber olayinda gerceğe aykiri belge oluşturulmuş vs vs.ve savcılık hala temiz diyorsa ya da delil arıyorsa 6 yıl önce

Ölümüne mücadele ediyor

Yazık değil mi cumhurbaşkanımız ölümüne mücadele ediyor.15 temmuzda insanlar can verdi.ayakta kalmak Için bu ülke insanları ne ağir bedeller odedi.Ya bu hakim ve savcılar hala görmüyormu 6 yıl önce

Devletin üstünde tutulmasın rektörler, yazıktır bu vatana

Mühendislik fakültesi ögretim üyesi Kasım Biber'in profluğunun gerçeğe aykırı üniversite yönetim kurulu kararı Bartin cumhuriyet başsavcıligi'nda yok mu elbette var.adam idari yargida dava da kazandi.o karari imzalayanlardan biri rektör ramazan Kaplan. Kasim biber'e o kadroyu vermeyip fikret kocabaş'a verdiler.o da ihraç oldu ve bildiğimiz kadarı ile yargılaniyor.Savcılık istese sırf bu nedenle bile rektör hakkında soruşturma başlatabilir.hiç kimse bu devletin fetö ile mücadelesinin üstünde deği 6 yıl önce

Bu nasıl iş

15 temmuz sonrasi Bartın Üniversitesi'nde açığa alınanların odalarına aylarca girildiği bilgi işlem daire başkanının ifadesinde yer aldığînı üniversite camiasında bilinmektedir.çünkü bu daire başkanı 2 kez gözaltına alınmıştır.ifadesinde açıga alinanların bilgisayarlari ile ilgili işlem vb işlem yapilacakmi diye personel daire başkanlığını, genel sekreterliğe ve hukuk müşavirliğine soruyor.onlarda diyor ki sakıncası yok zaten bizim personelimiz bizden maaş alıyorlar.bu ifadeyi bartın savcîlık alıyor.şimdi diyorum ki rektör ramazan kaplan rektör yardîmcılarının haberi olmadan genel sekreter, personel daire başkanı ve hukuk müşaviri izin verebilirmi? Rektör ve yardimciları izin vermedi ise bartın savcılîk bu konuyu soruşturdumu nihayetinde daire başkanının ifadesini alan yine bartın savcılık ve ifadeyi alırken odalarîna girmelerine izin verildiğini tespit etmiştir peki tespit ettiği halde izin verenler hakkinda işlem yapmişmı? Yapmamışsa ardında ki nedenler nedir? Daire başkanının ifadesinde bilgisayarların formatlandığı var ise izin verenler bu durumdan mesul degilmidir.kimbilir odalarina girdiklerinde neleri yok ettiler. 6 yıl önce

Sayın cumhurbaşkanım

Geldik mi Şamil Tayyar'ın dediğine.Peki bu şikayetin dışında üniversite ve rektöe hakkın da şikayet yapılmışmı? Savcılık ne yapmış merak ettim.İki emniyet imamı çıkmış peki emniyet müdürü, bu emniyet imamları kendi kurumundan hangi amir yada personel ile bağlantısı vardı diye araştırmışmı? Basında rektör ve üniversite hakkında onca haber çıkmış savcılık ihbar olarak kabul etmişmi? 6 yıl önce

Akademik personel alımlar

KPSS sınavları nasıl savcılıklarca soruşturma konusu yapılıyorsa, akademik personel alımı için hazırlanan ilanlar, jüri değerlendirmeleri, üniversite-fakülte-yüksekokul ve enstitü kararları ve karar defterleri incelenmelidir.Savcılıklar operasyon yaptiklarında petsonel daire başkanlığı ve genel sekreterlik kayıtlarına el koysa incelese neler çıkar.Bartın üniversitesi'nde onca ihraç olmuş, ağır cezada yargilamalar olmuş, peki savcılık personel daire başkanını ve genel sekreteri sorgulamışmı? 6 yıl önce
DİĞER HABERLER
Sümen Takımı Ofisinizde Stil ve Konfor

Sümen Takımı Ofisinizde Stil ve Konfor

03-02-2024 - Genel

İbrahim Murat Gündüz, bir sosyal projenin parçası olarak Endonezyalı bir çocuğa Kirve oldu

İbrahim Murat Gündüz, bir sosyal projenin parçası olarak Endonezyalı bir çocuğa Kirve oldu

25-12-2023 - Genel