Sinop'ta çingene palamutları balıkçıları umutlandırdı

SİNOP (AA) - Su ürünlerinde 15 Ağustos' ta  çapari ile av yasağının sona ermesi üzerine amatör balıkçılar denize açıldı

Güncel - 16-08-2015 13:30

Sinop'ta çingene palamutları balıkçıları umutlandırdı

SİNOP (AA) - Su ürünlerinde 15 Ağustos' ta  çapari ile av yasağının sona ermesi üzerine amatör balıkçılar denize açıldı.

Oltalara takılan palamutlar balıkçıları yeni sezonun bereketli geçeceği yönünde umutlandırdı.     

Sinop'ta balık satıcılığı yapan İbrahim Gündoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, '15 Ağustos çapari ile palamut yasağı sona erdi. Kayıklar denize açıldı ve onlarca palamut avlayarak geri geldi, kayıklar çapari ile bizim çingene palamudu diye tabir ettiğimiz sezonun ilk  palamutlarını yakalayarak limana döndü" dedi.

Bu sene palamut sezonunun bereketli geçeceğine inandıklarını vurgulayan Gündoğdu, palamut bol olursa vatandaşların ucuza palamut yiyebileceğine işaret etti.

Tezgahlarda yerini alan palamutlar ise iriliklerine göre 2,5 ile 4 lira arasında satılmaya başlandı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
TÜİK anketlerine katılmak zorunlu mu!

TÜİK anketlerine katılmak zorunlu mu!

15-05-2026 - Güncel

Kazak Petrolünü Türkiye Üzerinden Dünyaya Taşımak İstiyoruz

Kazak Petrolünü Türkiye Üzerinden Dünyaya Taşımak İstiyoruz

15-05-2026 - Güncel

  • eşya depolama
  • ahsap mobilya Turkey Hair Transplant Packages ts3 satın al Anlaşmalı Boşanma Davası FUE iptv bayilik Eşya depolama iptv bayilik