Stuttgart’ta Görülecek En Turistik Yerler

Stuttgart'ta yapılacak en iyi şeyler arasında şehir merkezindeki modern ve ortaçağ mimarisinin karışımına hayranlıkla bakmak yer alır.

Dünya - 26-08-2023 09:39

Stuttgart’ta Görülecek En Turistik Yerler

Şehrin zengin tarihini sergileyen çok sayıda müze, dünyanın dört bir yanından yabani hayvanları barındıran pitoresk hayvanat bahçeleri ve tüm yıl boyunca klasik müzik, dans ve sahne prodüksiyonlarına ev sahipliği yapan zarif tiyatrolar bulunmaktadır.

Stuttgart aynı zamanda birçok termal kaplıcaları ve geniş üzüm bağları sayesinde dinlenme ve rahatlama için de güzel bir yerdir. İster dünyanın ilk otomobilini görmek isteyen bir araba tutkunu olun, ister otantik Alman yemeklerini tatmak isteyen bir yemek tutkunu olun, Stuttgart'ta görülecek en turistik yerler listemiz hemen hemen her gezgin için uygundur.

Asmalarla kaplı Neckar Vadisi'ndeki Stuttgart, Baden-Württemberg eyaletinin başkentidir. 19. yüzyıla kadar yüzlerce yıl boyunca Kontların, ardından da Württemberg Krallarının ikametgahı olan şehir, arkalarında kraliyet sarayları bırakmış ve bunlar hükümet binaları ve müzelere dönüşmüştür.

Stuttgart aynı zamanda ilk otomobilin ve motosikletin sırasıyla Karl Benz ve Gottlieb Daimler tarafından icat edildiği yer olarak otomobil yapımının kraliyet şehriydi. Hem Mercedes-Benz hem de Porsche'nin genel merkezleri Stuttgart'tadır ve her iki markanın da yeni ve şık müzeleri kaçırılmamalıdır. Bunlar, Art Nouveau tarzı bir pazar salonu, Le Corbusier imzalı bir ev ve son teknolojiyle donatılmış yeni bir kütüphaneyle birleşen Stuttgart'ın baş döndürücü mimarisinin birkaç örneğidir. Stuttgart gezilecek yerler listenize ekleyebileceğiniz o kadar çok cazibe merkezi var ki, 1-2 günde bu tüm turistik noktaların tamamını görmek neredeyse imkansız. İşte Stuttgart gezinizde mutlaka göz atmanızı tavsiye edebileceğimiz cazibe merkezleri ;

Mercedes-Benz Müzesi

Mercedes-Benz Müzesi

Stuttgart'ın otomobille olan uzun süreli aşk ilişkisinin izleri, Gottlieb Daimler ve Wilhelm Maybach'ın burada mağaza açtığı 1887 yılına kadar uzanıyor. Mercedes-Benz Müzesi, dokuz katı kapsayan ve otomobilin icadını ve gelişimini her çağın teknolojisi, günlük yaşamı ve toplumu bağlamına yerleştiren 1.500'den fazla sergide 130 yılı aşkın otomotiv tarihini kutluyor.

Sergilerin merkezinde 160 araç yer alıyor: şimdiye kadar üretilmiş ilk otomobil yarışı efsanelerinden bazıları ve geleceğin prototip arabaları. Arabalar arasında, iki büyük tekerleği olması dışında (aynı zamanda çocukların eğitim tekerleklerine çok benzeyen iki küçük tekerleği de var) günümüzünkine neredeyse hiç benzemeyen, 1885'ten kalma dünyanın ilk motosikleti - Daimler - var.

Burada iyi vakit geçirmek için araba delisi olmanıza gerek yok ama otomobil tutkunları için burası ve Porsche Müzesi  Stuttgart'ta ziyaret edilebilecek en iyi iki yer.

Schlossplatz

Schlossplatz

Schlossplatz, Stuttgart'ın popüler restoranları, barları ve alışveriş mekanlarının yanı sıra tarihi yerleri ve müzeleri bulacağınız yerdir. Stuttgart'ın merkezinde yer alan bu 18. yüzyıldan kalma meydanda Yeni Saray, Koenig Wilhelm Jübile Sütunu ve Württemberg Devlet Müzesi gibi çok sayıda gezi noktası bulunmaktadır.

Schlossplatz, Stuttgart Şarap Köyü, Stuttgart Yaz Festivali ve Noel Pazarı gibi yıllık şenlikler için popüler bir buluşma noktası ve mekandır. Yaya dostu sokakları ve gün boyu ayaklarınızı dinlendirebileceğiniz yeşil alanları sayesinde bölgeyi yürüyerek keşfetmek en iyisidir.

Landesmuseum Württemberg

Landesmuseum Württemberg

Landesmuseum Württemberg, Taş Devri'nden kalma geniş bir eser koleksiyonuna ev sahipliği yapmaktadır. Bu tarihi müze, Schillerplatz'taki Eski Kale'de, Stuttgart'ın merkezindeki Schlossplatz'a yaklaşık 10 dakikalık yürüme mesafesinde yer almaktadır. Burada bulunan birçok hazine arasında Württemberg kraliyet mücevherleri, Ernesto Wolf'un cam koleksiyonu ve erken Kelt tören mezarları bulunmaktadır. Giriş küçük bir ücrete tabidir ve müzedeki sergiler hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz İngilizce ve Almanca sesli rehberler mevcuttur.

Württemberg Mozolesi, eşi Rusya'dan Catherine Pavlovna'nın ölümünün ardından 1820'lerin başında I. William tarafından inşa edildi.

Anıt Palladian tarzındadır ve Catherine, William ve kızları Marie Friederike Charlotte von Württemberg'in dinlenme yeridir. Batı girişinin üstünde “Die Liebe höret nimmer auf”, “Aşk asla sona ermez” yazısı bulunmaktadır.

Porsche Müzesi

Porsche Müzesi

Stuttgart'ın biraz yukarısındaki Zuffenhausen'de, uluslararası üne sahip başka bir otomobil markasının genel merkezi bulunmaktadır.

Porsche Müzesi 70'li yıllardan beri varlığını sürdürüyor ancak 15 yıl önce şık bir şekilde yeniden tasarlandı ve 2009'da yeniden açıldı. Müze, markanın ilk günlerini ortaya çıkarıyor ve mühendis ve kurucu, icat eden Profesör Ferdinand Porsche'nin birçok yeniliğini anlatıyor.

Porsche Müzesi için tasarlanan Delugan Meissl binasının V şeklindeki üçlü sütunla desteklenen dinamik mimarisi, markanın doğasını tasvir etmeyi amaçlıyor. İçeride sergilenen sergiler ve sergilenen 80'den fazla araç aracılığıyla Porsche araçlarının gelişimini takip edebilirsiniz. İngilizce sesli rehberler, ilk modelden bu yana her modelde yaşayan "Porsche DNA'sı" gibi temaları öne çıkarıyor.

Müzenin, otomobillere ve yarışlara pek az ilgisi olanlar için bile en popüler kısmı, dokunmatik çerçeveleri kullanarak 3.000'den fazla çizim, fotoğraf, poster ve reklama göz atabileceğiniz interaktif 12 metrelik Porsche Touchwall'dur. Dünyada eşi benzeri olmayan interaktif Porsche in the Mix ses kurulumunda, yıllar boyunca çeşitli modellerin motor, korna ve fren seslerini çalabilir ve bunları orijinal bir müzik parçasına karıştırabilirsiniz. Kendi Porsche müziğinizi besteledikten sonra bunu e-postayla kendinize gönderebilirsiniz.

Wilhelma Hayvanat ve Botanik Bahçesi

Wilhelma Hayvanat ve Botanik Bahçesi

Wilhelma Hayvanat Bahçesi ve Botanik Bahçesi'nin tarihi, Kral I. Wilhelm'e ait bir Mağribi bahçesi olduğu 19. yüzyılın ortalarına kadar uzanmaktadır. Bugün, dünyanın dört bir yanından 1.000'den fazla hayvan türünü bulabileceğiniz, Avrupa'nın en büyük hayvanat ve botanik bahçelerinden biridir. Hayvanat bahçesinde, hepsi gerçekçi doğal yaşam alanlarında tutulan nadir gergedanlar, flamingolar, kaplanlar ve kutup ayıları bulunmaktadır. Botanik parkı, ağaçlarla çevrili patikalar, Mağribi Uyanışı binaları ve seralarla 280.000 m2'lik bir alana yayılmaktadır.

Bu çok sevilen hayvanat bahçesi ve botanik bahçesi, Stuttgart'ın kuzeyinde bir kraliyet sarayının arazisinde yer almaktadır.

Buharlı Amazon Evi de özeldir; memelilerin, sürüngenlerin ve balıkların yaşam alanları arasında 2.000 bitki türü yetiştirmektedir.

Bir de Avrupa'nın en büyük manolya bahçesinin, binlerce orkide türünün, onlarca çeşit kamelya ve açelyanın bulunduğu botanik bahçesi var. Ayrıca gezilecekyerler-listesi.com/stuttgart/ adlı sayfaya göz atarak çok daha fazla gezilecek yerleri bulabilirsiniz.

Kunstmuseum (Stuttgart Sanat Müzesi)

Kunstmuseum (Stuttgart Sanat Müzesi)

Schlossplatz'ın güneybatı köşesinde modern bir simge yapı içerisinde yer alan bu müze, özellikle sanatseverlerin Stuttgart gezilecek yerler listesinde olması gereken popüler cazibe merkezlerinden. Müze, 1924 yılında Kont Silvio della Valle di Casanova'nın bağışıyla doğdu ve 19. ve 20. yüzyıllardan kalma Swabian, Alman ve İsviçre sanatlarını kapsıyor.

Kunstmuseum Stuttgart şehir merkezinin tam kalbinde yer almaktadır. Berlin mimarlık ofisi Hascher ve Jehle tarafından inşa edilen muhteşem cam kabin, şık zarafeti ile ilham veriyor. Gün boyunca cam galeriler sizi şehrin ve çevredeki yamaçların muhteşem manzarasının keyfini çıkarmaya davet ediyor; geceleri küp, Küçük Schlossplatz'ın üzerinde büyüleyici bir ışık heykeli olarak yüzüyor. Müze mağazası, kitapçı, bar ve restoranın yanı sıra etkinlik odalarıyla cam küp, hem sanat dostları hem de oradan geçen insanlar için benzersiz bir cazibe merkezidir.

Birinci sınıf şehir sanat koleksiyonu yaklaşık 5.000 metrekarelik bir alanı kapsıyor. Temel envanter, 1924 yılında Kont Silvio della Valle di Casanova tarafından özel resim koleksiyonunun memleketi Stuttgart'a hediye edilmesi yoluyla bağışlandı.

Bugün şehrin sanat koleksiyonu yaklaşık 15.000 parçadan oluşuyor.

Staatsgalerie Stuttgart

Staatsgalerie Stuttgart

Stuttgart Devlet Galerisi'nin renkli dış cephesine ilk bakışta onun sıradan bir müze olmadığını anlarsınız. James Stirling tarafından tasarlanan ve kendisi de çağdaş mimarinin başyapıtı olan yeni binanın 1984 yılında açılışı, müzenin Avrupa'nın en iyi sanat koleksiyonlarından birine ve Almanya'nın en çok ziyaret edilen müzelerinden birine dönüşmesine işaret ediyordu.

Staatsgalerie, Alman Rönesans sanatının yanı sıra 14. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar Hollandalı ve İtalyan ustaların mükemmel bir temsiline sahip olmasına rağmen, en çok 20. yüzyıl tablolarından oluşan olağanüstü koleksiyonuyla tanınır.

1900'den 1980'e kadar olan Klasik Modern döneme özel olarak odaklanan koleksiyonlar arasında Henri Matisse, Paul Klee, Marc Chagall, Joan Miró, Max Beckmann, Salvador Dalí, Franz Marc, Wassily Kandinsky ve Pablo Picasso'nun önemli eserleri yer alıyor.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Hamas Ateşkes Teklifini Kabul Etti

Hamas Ateşkes Teklifini Kabul Etti

07-05-2024 - Dünya

İsrail İran'a Karşılık Vermekten Vazgeçti

İsrail İran'a Karşılık Vermekten Vazgeçti

15-04-2024 - Dünya