Terme’de iki tane yavru karaca bulundu!

Samsun’un Terme ilçesi Erenköy mahallesinde bulunan iki adet yavru karaca Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve milli parklar genel müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

Samsun Haber - 30-05-2017 10:32

Terme’de iki tane yavru karaca bulundu!

Terme ilçesi Erenköy mahallesinde vatandaşlar tarafından bulunan iki karaca yavrusu koruma altına alındı. Ayrı, ayrı bölgelerde vatandaşlar tarafından bulunan karaca yavruları Terme Belediyesine teslim edildi.

Karacalar hemen belediye görevlileri tarafından ilçenin belediye temizlik şantiyesine getirilerek, Milli parklar yetkililerine haber verildi. Milli parklar görevlilerince teslim alınan karaca yavrularının bakımı yapılarak, yeterli seviyede büyüdüğünde doğal ortamına salınacak.

YAVRULARIN YERİ DOĞADIR, ANNESİNİN YANIDIR

Yaralı olmayan karacalara dokunulmamasını isteyerek uyarılarda bulunan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, "Bölgemizde çoğunlukla karaca vakalarına rastlıyoruz. Karacalar doğum yaptıklarında yavrularını yalayarak temizler ve kendi kokularını onlara aktarırlar. Bu aşamadan sonra yavrularını ortalama 50 metre mesafeden izleyerek takip ederler. Yavrularına yaklaşmazlar. Bu hayvanların yavrularını bulan vatandaşlarımız, iyi niyetle hayvanı bulunduğu ortamdan almakta ve Belediyemize teslim etmektedir. Bu iyi niyetli bir davranış olmakla birlikte yaban hayvanı yavrusu açısından uygun değildir. Bu yavruların yeri doğadır, annesinin yanıdır. Bu nedenle vatandaşlarımızdan yaralı bulmadıkları sürece karacalara dokunmamalarını, onları kendi yaşam alanlarından uzaklaştırmamalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.

 

 

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Evde Kalsın Kızlar Ne Olur Reis!

Evde Kalsın Kızlar Ne Olur Reis!

15-05-2026 - Samsun Haber

CANİKMAN Türkiye'nin Nüfusa Kayıtlı İlk Robotu

CANİKMAN Türkiye'nin Nüfusa Kayıtlı İlk Robotu

15-05-2026 - Samsun Haber

  • eşya depolama
  • ahsap mobilya Turkey Hair Transplant Packages ts3 satın al Anlaşmalı Boşanma Davası FUE iptv bayilik Eşya depolama iptv bayilik