TOKİ'nin çalışmasına özel sektör dahil edilmeli

Sebo Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Gülçiçek, TOKİ'nin tek başına yapacağı konutların 'yüksek fiyata' çare olmayacağını belirterek, "TOKİ'nin çalışmasına özel sektör dahil edilmeli. Yoksa sorun kar topu gibi büyür "dedi.

Ekonomi - 05-08-2022 14:19

TOKİ'nin çalışmasına özel sektör dahil edilmeli

Sebo Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Gülçiçek, gayrimenkul sektörüne yönelik uyarılarda bulundu. Yüksek kira ve konut fiyatlarına dikkati çeken Gülçiçek, TOKİ'nin tek başına konut yapmasının sorunu çözmeyeceğini, işin içine özel sektöründe dahil edilmesi gerektiğini vurguladı.

Son günlerde 'ev ve kira fiyatları düşecek mi?' sorusu ile muhatap olduklarının altını çizen  Sebo Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Gülçiçek, "Şunu baştan söylemek isterim ki, ne ev fiyatları düşecek, nede yükselen kiralar.

Bunların birkaç nedeni var. Nüfusun artışı, mülteci akını, boşanmalar, tayinler, öğrenciler dikkate alınırsa Türkiye'de yılda ortalama 750 bin konut ihtiyacı ortaya çıkıyor. Böyle bir gerçekle karşı karşıyayız. Pandemi nedeniyle konut üretimi durdu. Devletin başlatmış olduğu cazip kredi kampanyaları ile eldeki stok binalar tükendi. Pandemi sonrası inşaat maliyetleri yüzde 300 artıp döviz kuruda yükselince konut üreticileri önünü göremez duruma geldi. Böyle bir durumda ise konuta talep dahada artmaya başladı. İnşaat malzemelerinde yaşanan maaliyet artışı, döviz kuru yükselişi ve ekonomik kriz biraraya gelince konutta inanılmaz fiyat artışları ortaya çıktı "dedi.

'TEDBİRLER ALINMAZSA FİYATLAR ASLA DÜŞMEZ'

Konut fiyatlarındaki yükselişe yönelik TOKİ'nin konut yapma projelerine hız vererek tedbir almaya çalıştığına vurgu yapan

Sebo Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Gülçiçek, "TOKİ'nin tek başına yapacağı konut hamlesi, piyasalardaki fiyatları düşürmeye yetmez. Kimse boş hayal kurmasın. Çünkü talep fazla. Özel sektörüde işin içine çekmek ve onlara da fırsatlar sunmak ve üretimi teşvik ederek birlikte bir hareket başlatılırsa bir nebze bu  soruna çare olunur. Yoksa sorun kartopu gibi büyümeye devam edecek. Kiralarda durum daha vahim. Kiralik talebi inanılmaz boyutta. Bir kiralik daireye yüzlerce talep var. Böyle olunca kiralayan daha fazla paraya vermek için çalışıyor. Hal böyle olunca yukarı doğru fiyatlar gidiyor. İşin özü ne kira fiyatları ne de konut fiyatlarında bir düşüş mümkün görünmüyor "ifadelerini konuştu.

Neler Söylendi?

Adem biber

Bir düsun milletin sirtindan doyamadiniz beee 2 yıl önce

Ugur onal

Yok yaa 3 tl lik isi 15 bin tl ciksin istedigin o yok ole yagma el8nizi fakir mazlum haldan cekin 2 yıl önce
DİĞER HABERLER
Girişimcilere 50 Milyon Dolarlık Fon

Girişimcilere 50 Milyon Dolarlık Fon

02-05-2024 - Ekonomi

Cesaretiniz Varsa Lojmanları da Satın Sayın Şimşek!

Cesaretiniz Varsa Lojmanları da Satın Sayın Şimşek!

30-04-2024 - Ekonomi