Tozlu AŞ: Kayyum tazminatsız işten atıyor Haberi Yalanlandı!

Samsun'daki FETÖ operasyonları kapsamında kayyum atanan Tozlu A.Ş'de tazminatsız işten çıkarılmaların yaşandığına yönelik haberler yalanlandı.

Samsun Haber - 14-04-2017 14:05

Tozlu AŞ: Kayyum tazminatsız işten atıyor Haberi Yalanlandı!

Tozlu A.Ş yetkilisinin Akasyamhaber’e yaptığı açıklamada haberde yer alan 150 kişinin işine son verileceği iddialarının da gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Kayyum tarafından idare edilen Tozlu AŞ’nin personel fazlasından dolayı tazminatları hakları korunarak iş akitlerine son verildiği ve şimdiye kadar 70 personelin işine son verildiği belirtilen açıklamada “haber zaten kendisini yalanlıyor, şünkü işten çıkarılmada personele verilen belgede, “İş sözleşmeniz Tozlu Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de genel işleyişin mücbir sebeplerler, işletmenin, işverenin veya işin genelinde devamlı bir düşüş, ciroda ve siparişlerde sürekli azalma, müşteri açığının işyerini olumsuz etkileyerek firmamızın mevcut ekonomik durumunun bozulması nedeniyle yönetim kurulu karar gereğince 11.04.2017 tarihinde kıdem ve ihbar tazminatı başta olmak üzere tüm alacaklarınız hesaplanarak feshedilmiştir”

Bu demektir ki, hiçbir personelin iş akdine tazminatsız son verilmemektedir”

Tozlu AŞ’de halen 350 kişi çalışıyor. FETÖ/PDY darbe girişiminden sonra Kayyuma devredilen şirkette yaşanan ekonomik problemler nedeniyle şirket küçülmeye gidiyor.

Şirket işten ayırdığı her personelinin yasal haklarını güvence altına alıyor.

Öte yandan bu haberlerin referandum sürecini etkilemek ve EVET vermesi muhtemel Tozlu AŞ personelinin görüşlerini etkilemek için yapıldığı belirtiliyor.

 

Neler Söylendi?

Bunyamin

Tozlu giyim subesini araştırın kaç kişi alabilmiş tazminatıni. Hiç kimse alamadi 9 yıl önce

kerim

bu haberi nasıl tek taraflı konuşulanlara bakarak yapabilirsiniz burada çalışan insanlar aylardır maaşlarını düzensiz alıyor 6 ay önce çıkarılanlar hala tazminatlarını alamadılar yeni çıkarılanlara maaş ödemeleri ve tazminatları yatırılmadı kayyum kendini aklamak için hemen evet hayıra getirmiş olayı işçinin ne günahı var işten çıkarılanları da dinleyin bu haberi ona göre yapın o zaman tarafsızlığınıza inansın bu insanlar 9 yıl önce
DİĞER HABERLER
OMÜ’ 800 Yataklı Hastane Projesinde Çalışmalar Başladı

OMÜ’ 800 Yataklı Hastane Projesinde Çalışmalar Başladı

12-08-2026 - Samsun Haber

Hanımeli konağı’nda fasıl gecesi!

Hanımeli konağı’nda fasıl gecesi!

12-08-2026 - Samsun Haber

ahsap mobilyauluslararası evden eve nakliyat