Uluslararası Lojistik Firması Seçerken Bunları Unutmayın

Uluslararası lojistik firması seçerken firmanın yalnızca verdiği fiyat göz önünde bulundurularak hareket edilmelidir.

Güncel - 30-08-2021 11:06

Uluslararası Lojistik Firması Seçerken Bunları Unutmayın

 

Lojistik fiyatıyla beraber alınacak hizmetin ne kadar kaliteli olduğu, alanında uzman olan personellerin varlığı, verilen hizmetin güvenilir olması, operasyon çözme hız ve becerileri ve çözüm odaklı olmaları mutlaka göz önünde bulundurularak hareket edilmelidir. Yurtdışı ev taşıma fiyatları ise dikkat edilecek diğer önemli detaylar arasında yer almaktadır.

 

Lojistik firmasıyla görüşme yapılmalı ve firmanın konu hakkındaki deneyimleri ve uzmanlık alanları detaylı bir şekilde dinlenilmelidir. Lojistik sektörü çok kapsamlı bir hizmet olduğu için lojistik firmalarının her konuda başarılı olamayacağını bilerek hareket edilmelidir. Mesela denizyolu taşımacılığı alanında uzman olan bir lojistik firmasından hava yolu ve karayolu hizmeti almak hem maliyet kaybına hem de zaman kaybına uğratır. Bundan dolayı önemli eşyaları teslim edeceğiniz lojistik firmasını detaylarıyla araştırmalısınız. Aynı zamanda lojistik firmasının referanslarına çok iyi bakmalı ve resmi sayfalarını tüm ayrıntılarıyla incelemelisiniz. Resmi sayfalarında yaptıkları işlerle alakalı varsa müşteri yorumlarına bakmalısınız. Bu bilgilerin sayesinde lojistik firmasının ne kadar bilinir ve güvenilir olduğunu öğrenmiş olursunuz.

 

Donanımlı Ekibe Sahip Olan Lojistik Firmalarıyla Çalışılmalı

 

Uluslararası eşya taşıma firmaları, alanında uzman olan personellere sahip olmalıdır. Ayrıca personeller yeterli bilgiye sahip olmalı ve kriz zamanlarını yönetebilmelidir. Müşteriden gelen talepleri değerlendirmeli ve birim yöneticilerine gerekenleri bildirmelidir.

 

Lojistik firmalarının yaptıkları işle ilgili gereken ruhsatlara ve belgelere sahip olduğundan emin olarak çalışılmalıdır. Lojistik firmasının yerel ve uluslararası arenada güçlü bir acente ağına sahip olup olmadığı araştırılmalıdır. Firmanın ürünü getireceğiniz veya göndereceğimiz bölgedeki acenteyle olan ilişkisi sorgulanmalıdır. Acentenin güvenilirliği resmi sitelerinden veya başka kanallardan ayrıntılı bir şekilde araştırılmalıdır.

 

Uluslararası lojistik firmasının finansal güvenilirliğini en iyi şekilde araştırın. Çünkü lojistik hizmetler bir maliyet doğrultusunda gerçekleşiyor ve bu maliyetleri karşılama yeterliliği olmayan lojistik firmaları müşteriyi yarı yolda bırakabiliyor.

 

Uluslararası Lojistik Firmalarının Fiyatları Nasıl Olmalı

 

Uluslararası lojistik firmalarının fiyatları, eşyaların taşınacağı ülkeye göre değişiklik göstermektedir. Çünkü her ülkenin gümrük ücretleri birbirinden farklıdır. Buda uluslararası ev taşıma fiyatlarının farklı olmasına sebep olmuştur. Yurtdışı ev taşıma fiyatları taşınılan ülkeye göre ortalama olarak değişmektedir. Aynı zamanda eşyaların taşınma şeklide uluslararası lojistik fiyatları üzerinde çok etkili oluyor.

 

Eşyaların hava yolu, deniz yolu ve karayoluyla taşımasının yapılması farklı fiyatlara sahip oluyor. Bunun yanı sıra taşınacak eşyaların ağırlığı ve ne kadar olduğu da yurtdışı ev taşıma fiyatlarının değişmesine neden oluyor. Eşyalar metreküp hesap edilerek kolilere koyuluyor. Ardından çıkan sonuçlara göre ürünlerin hacmi bulunuyor. Böylelikle hangi boyutta kaç araca ihtiyaç olduğu hesaplanıyor. Ayrıca eşyaların hangi dönemlerde taşınacağı da fiyatta etkili oluyor. Çünkü lojistik firmaları dönemsel olarak yoğun olabiliyor. Bundan dolayı yoğun oldukları dönemlerde fiyat artarken, olmadıkları dönemlerde düşebiliyor.

 

Siz de nakliye ihtiyaçlarınız için güvenilir bir firma arayışındaysanız; interlojistik şirketini tercih edebilirsiniz!

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Tükiye’de Türk Olduğu İçin Milliyet Farkı Ödedi

Tükiye’de Türk Olduğu İçin Milliyet Farkı Ödedi

29-04-2024 - Güncel

Samsun’da Kenevirden üretilen çantalar Amerika’da

Samsun’da Kenevirden üretilen çantalar Amerika’da

29-04-2024 - Güncel