Üreticilere "fındığı ihtiyacınız kadar pazara indirin" uyarısı

GİRESUN (AA) - Bulancak Ziraat Odası Başkanı Naci Karamanoğlu, "Fındığımızın fiyatı biz belirlemek istiyorsak kesinlikle emanete fındık vermemeliyiz ve pazara da ihtiyacımızın olduğu kadar indirmeliyiz" dedi

Güncel - 13-08-2015 16:00

Üreticilere

GİRESUN (AA) - Bulancak Ziraat Odası Başkanı Naci Karamanoğlu, "Fındığımızın fiyatı biz belirlemek istiyorsak kesinlikle emanete fındık vermemeliyiz ve pazara da ihtiyacımızın olduğu kadar indirmeliyiz" dedi.

Karamanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, tahmini rekoltenin bazı kuruluşlar tarafından 700 bin ton civarında açıklandığını söyledi.

Bulancak Ziraat Odası olarak genel merkezle yaptıkları çalışmalarda tahmini rekoltenin 590 bin ton civarında olduğunu belirlediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ancak bu rakam açıklandıktan sonra fındıkta meydana gelen küflenme, beslenememe ve çürüme meydana gelmiştir. Bu da demektir ki en az yüzde 25 kayıp vardır. Bundan dolayı rekolte açıklanandan düşük olacaktır. Fındığımızdan alın terimizin karşılığını alabilmek içinde biz üreticilere de bazı görevler düşmektedir. Fındığımızın fiyatı biz belirlemek istiyorsak kesinlikle emanete fındık vermemeliyiz ve pazara da ihtiyacımızın olduğu kadar indirmeliyiz"

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Anneler Fabrikaya, Çocuklar Nereye!

Anneler Fabrikaya, Çocuklar Nereye!

14-08-2026 - Güncel

Provokasyonlara karşı teyakkuzda olun!

Provokasyonlara karşı teyakkuzda olun!

14-08-2026 - Güncel

ahsap mobilyauluslararası evden eve nakliyat