https://www.akasyam.com/files/uploads/user/-d11db210d4.png
Ankara KULİSİ

15 Temmuz Darbe girişimini ilk Kınayan CHP İçindeki Son Millici Ve Vatansever Kimdi!

11-09-2018 08:55

Ankara kulisinde bu hafta Kemal Kılıçdaroğlu'nun vazo kırmış çocuk ruh hali ve parti içi öz eleştiriler ve her nedense  Enis'in mahkemesi  ve olası yansımaları üzerine konuşuluyor. CHP kulisleri aslında çok hareketli. Ama bu hareketlilik maalesef basına yansıtılmıyor.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun darbe günü kontrollü olarak güven içinde Bakırköy belediye başkanının evine gönderilmesinden çok çok önce darbeyi basın yoluyla ilk kınayan kişinin Öztürk Yılmaz  olup yakın dönemde, FETÖ ile partinin etkin , net söylem ve duruş sergilemesi gerektiğini belirten tek   Genel başkan yardımcısı olarak  hatırlanacağı üzere bir talimatla  MYK'daki görevinden  alınmıştı.

Tuncay Özkan, Bülent Tezcan ve Aykut Erdoğdu’nun taban tarafından  eski itibarlarının olmadığı için belediye başkanlıklarına aday gösterilmemesi gibi bir durum oluştu.

Muharrem İnce’nin ise aynı şekilde düşen performansı ve rüzgarının sönümlenmesi CHP tabanı içindeki Atatürkçüleri hareketlendirdi. Belediye seçimlerinden sonra bir delege devrimi ile başlayacak süreçte Kemalist hareketin lideri kim olacak sorusu gizemini korurken; FETÖ iltisaklısı masonluk yapı  ile Kemalistler arasında  geçecek zorlu kurultayda  Mason Oğuz Kaan Salıcı' ya düşük profilli  aday gözüyle bakılmaya başlandı bile...

CHP'nin önümüzdeki kurultayı  varoluş ve beka kurultayıdır diyen "ulusalcı üst akıl temsilcileri" CHP'nin  HDP gibi marjinal bir parti haline getirilmesine izin verilmeyeceği  ve dış uzantılı varlığı hakkında Kılıçdaroğlu'nda  bilgisi  ve himayesi dahilinde   olan   bu şaibeli siyasi çetenin   ise, tamamının  deşifre edilip tasfiye edileceği ve ait oldukları yere gönderileceği öte yandan ortak akıl ve ortak ilkeler doğrultusunda CHP'nin tekrardan  Atatürkçü kuruluş ayarlarına ve ruhuna  döndürülmesinin  ilk etapta  acilen  gerçekleştirilmesini ; parti içi ve  siyasi iç tehdidinin  önlenmesi için elzem olduğu görüşündeler.

Ankara Kulisi

Neler Söylendi?