https://www.akasyam.com/files/uploads/user/-d11db210d4.png
Ankara KULİSİ

CHP Karışık...

13-11-2018 13:20

CHP İstanbul eski İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı 2014 yılında, bilindiği üzere Atatürk'ün ölümünün 76. yıl dönümü nedeniyle, eski CHP Milletvekili Faik Tünay'ın da katılımıyla Mevlit okutmuştu.

Kulislerde Oğuz Kaan Salıcı'nın, CHP'nin sosyal demokrasiye tam geçiş yaptığını ve Atatürkçülük dönemini okuttuğumuz mevlitle beraber kapattık sözleri Ankara kulislerinde espri konusu oldu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak CHP'nin Mansur Yavaş'ı desteklenmesi konusunda; "Koskaca parti, Başkent Ankara için kendi öz partili bir adayını çıkaramıyorsa, bu bir siyasi parti için zaten hezimettir" düşüncesi partili tabanda hakim görüş.

CHP'li bazı milletvekillerinin disipline verilmesine de tepkili olan partililerin ve üyelerin önümüzdeki seçimlerde, sandık boykotu yapacakları ihtimaline karşı, parti yöneticiler tarafından ikna edilmeye çalıştıkları bildiriliyor.

Türkçe ezan istemesinin ardından partisi tarafından disipline sevk edilen CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, “Arapça ezan okunmasın” demediğini söyledi.

Yılmaz, ezanın Türkçe okunmasını istemesinin ardından partisi tarafından disipline sevk edilmişti. CHP’li vekil, bu sevkin ardından partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için ağır sözler sarfedince edince bu da soruşturmaya dahil edilmişti.  Ancak Yılmaz’ın bu sefer partiden kesin ihracı istenmişti.

Öztürk Yılmaz'a gün içerisinde partililer tarafından yoğun ilgi gösterildiği ve odasının Kılıçdaroğlu'na muhalefet eden partililerin ziyaretçi akınına uğradı. Öztürk Yılmaz'ın Perşembe günü, saat 13.30'da yapacağı basın toplantısında önemli açıklamalar yapacağı ise gelen bilgiler arasında.

Kılıçdaroğlu'nun ise, Öztürk Yılmaz'dan çekindiği ve partiden ihracına kesin gözüyle bakılmaması gerektiği üzerinde duruluyor.

Ankara Kulisi

Neler Söylendi?