https://www.akasyam.com/files/uploads/user/-e81d7a1cb9.png
Suat ZOR

Gazze'deki Çatışmalar, Su, Petrol Ve Doğal Gaz

23-07-2018 11:46

Son günlerde artan, Gazze’deki çatışmaların nedeni nedir? Elbette ki hammadde kaynaklarını elinde tutmak, petrol ve doğal gaza sahip olmaktır.

İsrail 2013 yılında Akdeniz’de petrol aramalarına başladı. Petrol ve doğalgaz rezervlerinin olduğu tespit edilen GAZZE İsrail'in Kudüs'ten çok daha önem verdiği bir yer hâline dönüştü. Çünkü Yahudi için Dünya zenginliği, bütün kutsallardan Hatta inandıkları Tanrı’larından bile daha önemlidir.                    

İsrail bu kaynakların, Filistinliler tarafından kullanılmasını istemiyor. Yaklaşık 70 yıldır süren Filistin ve İsrail çatışmalarının nedeni sadece etnik ve dini farklılık değil, asıl sorun yer altı kaynaklarının paylaşımıdır. Yani ekonomik çıkarlardır.

Uzun bir süre bölgede, yetersiz olan suya sahip olmak için savaş yapıldı, şimdi ise doğal gaz ve petrol için savaşılıyor. Geçtiğimiz 15 yıl içinde Siyonist İsrail Devleti, Batı Şeria ve Gazze’nin ham madde kaynakları açısından oldukça zengin olduğu fark etti.

Akdeniz’in doğusundaki Levant Denizinde zengin petrol kaynaklarının olduğu ancak şimdi anlaşıldı. Bundan dolayı bu bölgede bulunan devletler kesinlikle zayıflatıldı. Bu devletler;  Kıbrıs, Türkiye, Suriye, Lübnan ve Libya gibi ya İsrail’le çatışma içinde bulunan ya da iç savaş yaşadıkları için politik açıdan istikrarsız ülkelerdir.

İsrail, "Oded Yinon" planı doğrultusunda bu bölgedeki devletleri zayıflatarak, 2013 yılında Hayfa limanının 90 kilometre ötesinde petrol çıkarmaya başladı. Böylece hiç bir Devlet İsrail'e rahatsızlık veremedi. Şimdi Arap Baharı ve 15 Temmuz hadiseleri daha net anlaşılmaktadır.

Gazze sahilindeki petrol kaynakları ise 1990’ların sonunda keşfedildi. İngiliz BG Group ilk tekel olarak. 2000 yılında ilk aramayı yaptı, 2001 yılında ise Filistin’e boru hattı yapımı için araştırma başlatıldı.

Filistin sınırları içindeki "Marine I "ve "Marine II" petrol kaynaklarından gaz çıkarılması durumunda Filistin Ekonomik olarak Bağımsızlaşacaktı.   Bu sayede Filistinliler İsrail’den elektrik almaktan kurtulacaklar, jeneratörler için gerekli olan mazot ithalatı da önemli ölçüde azalacaktı.

ABD’li " Marschall Fund Vakfının" araştırmalarına göre; Gazze Şeridi’ndeki Marine I ve Marine II’de petrol çıkarmak, İsrail’in kontrolü altındaki bölgelerden çok daha kolaydı.

Bu yüzden Filistin ile İngilizlerin petrol ve doğalgaz çıkartmak üzere yaptıkları anlaşmalar Israil’in Gazze'ye saldırması ile dondurulmuş oldu.

Kısa süre önce Mahmud Abbas ambargolara rağmen Filistin topraklarındaki petrol ve doğal gazın çıkarılması konusunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir sözleşme imzaladı..

Rus tekeli Gazprom, Levant Denizi’nde petrol çıkarımı için Suriye ile de bir sözleşme imzalamıştı. Aynı zamanda Filistin Hükümeti ilede bir anlaşma imzalayınca birden Gazze ateş altında tutuldu. Kısa bir süre sonra çatışmalar başladı. Filistin’in hammadde kaynaklarını sahiplenebilmesi ve işletebilmesi, İsrail için HITTİN yenilgisi gibi bir değer taşımaktadır.  Bu yüzden Gazze doğal gaz ve petrol Anlaşması yaptığı sürece Siyonist İsrail tarafından bombalanacaktır.

Kısacası; dün Filistin İsrail arasındaki "su" savaşları yerine şimdi doğal gaz ve petrol Savaşları yer almıştır.

Cenab-ı Hak ümmet-i Muhammed'e Vahdeti nasip etsin.

Şu asla unutulmasın; FİLİSTİN ve KUDÜS. Özgür değilse hiç bir Müslüman özgür olamaz.

Suat Zor

Neler Söylendi?

DİĞER YAZILARI ABD, Adana Mutabakatı Ve Suriye İle Nihai Çözüm Mursi niçin 17 Haziranda öldürüldü! AAYB (Asya Altyapı Yatırım Bankası), ABD ve Terör, Sri Lanka, Yeni Zelanda Gündeme Ve Müslümanlara Dair Millenium Challenge2002, Bin yılın meydan okuması; ABD ve Türkiye çatışması NSSM 200 Raporu S- 400 ve ABD Devrim Muhafızları, Abd Ve 15 Nisan Ekin Ve Nesil Helak Edildi Maârif Sisteminin Problemleri Seçimlerden de öte... Erbakan Hoca'mıza Doğu Türkistan Sorunu, AB, ŞİÖ ve D8 Süreçleri Doğu Türkistan’a ne zaman bakacağız! Ayasofya kılıç hakkıdır! Planlama, strateji, duygusal haritalar ve eylem! ABD Ne Yapıyor Ve Biz Ne Yapmalıyız! Fırat’ın doğusu, Süleyman Şah türbesi, kararlılık ve adâlet operasyonu! Açık toplum vakfı ve change.Org Kaşıkçı, Global Bir Tuzak, CİA, MOSSAD, FETÖ, Kudüs Ve Ebu Dıs Nur baraka ve korkak İsrail! Kaşıkçı, Muhammed Bin Nayif, ABD Ve Türkiye Ve CIA Türkiye’de… Cemal Kaşıkçı’yı bitirecekler Cemal Kaşıkçı, Prens Turki Faysal Ve İffet Hanım Trump , Evangelizm, ABD Ordusu Ve FETÖ Komutanları Başkan yanıltılıyor ABD ile yanlış kulvarda vuruşuyoruz! Cemal Kaşıkçı, Brunson, Halk Bankası Ve Türkiye Adnan Kaşıkçı, Cemal Kaşıkçı Ve Siyonizm’in Suudi Arabistan Planı Mckinsey, Arap Baharı Ve Türkiye! İslam Dünyasını Değil, İman Dünyasını Kaybediyoruz ABD Ve Fırat'ın Doğusu Ve Dolar Marangozdan da öte papazdan da öte ve 13. Kavim! D-8 'e karşı M-8 (MESA) ve 5000 Tır Silah Brunson, evangelizm, çay partisi hareketi ve Fetö! Beyin Kontrolü, Adnan Oktar, Monark Projeleri Ve ABD'de Okul Baskınları Sykes -Picot Antlaşması Ve Hıttın Korkusu, Hilalsiz Bayraklar Kudüs Ve Yapılması Gerekenler Dava Adamı Ve Özellikleri Öğret-me- (n...) Erbakan Hoca'mıza İthafen Trump, Pentagon Ve 15 Şubat Perşembe Türkiye abd ile çatışmaya doğru mu gidiyor! Afrin - PKK Siyonist Koridoru Afrin Operasyonu ve ABD( Rambo) İran ve Neden Devrim Muhafızları ve ABD İran'daki Olaylar, ABD ve Türkiye ABD Kendi Putlarını Yiyor Ve Kudüs Zarrab, Halk Bankası ve Katar Krizi Batı Deyince Aklıma Gelenler IŞİD'İn Amerika İşbirliği Ve Önümüzdeki Günler Ilımlı Müslümanlık, Suudi Arabistan Ve ABD'nin Yeni Körfez Operasyonları Selefilik Akımının Türkiye’de Ki Yansımaları Ve Anadolu Kimliğindeki Etkileri Haşdi Şabi Ve Türkiye İdlib Operasyonu Ve Türkiye Türkiye Ve Düşmanları Büyük İsrail İçin Büyük Kaos Gerekir Referandum Meselesi Ve İngiltere Referandumlar Ve Global Çatışmalar Kuzey Kore, General Curtis Lemay Ve Abd 25 Eylül Ve Kaçınılmaz Savaş Çin, Afganistan, Myanmar (Arakan) Ve Doğu Türkistan Arakan’da neler oluyor! TSK, Darbeci Askerler Ve Suriye Operasyonu Referandum, Türkiye, Iran Ve Rusya Kuvvet-İ Suvvar, Tsk Ve Abd Abd ve israil ne istiyor? Kılıç ve Kalkan Önümüzdeki aylarda Türkiye'yi bekleyen tehlikeler İskân-I Muhâcirin Ypg / Pkk, Abd Silah Yardımı Ve Türkiye Katar Krizi Ve Muhammed Dahlan Irak Kitle İmha Silahları Yalanı Ve Irak Savaşının Arka Planı, Svalbard Deposu Sünnî Ve Antikomünist Yapılanmalar Aleksander Dugin Ve Arvasi Hazretleri