Yeni nesil doktor ya da mühendis olmak değil, ‘youtuber’ olmak istiyor!

Köşe Yazıları - 14-07-2018 10:07

Yeni nesil doktor ya da mühendis olmak değil, ‘youtuber’ olmak istiyor!

Bizim çocukluğumuzda aile büyüklerimiz bize: ‘Evladım büyüdüğünde ne olacaksın?’ diye sorduklarında hemen annemiz ya da babamız ‘Benim kızım doktor olacak ya da öğretmen olacak’ diye hemen söze girer ve kariyer planlamamız ailemiz tarafından çizilirdi.

Bizden sonra ki birkaç nesile aynı sorular sorulduğunda; ‘Ben doktor olacağım ya da uzay bilimci olacağım ya da sosyolog olacağım’ diyerek, artık çocuklar kendi yapmak istedikleri meslekleri rahatça söyleyebiliyorlardı.

Günümüzde ise durum çok daha farklılaşmaya başladı. First Choice adlı seyahat firmasının 6 – 14 yaş arasında ki çocuklarla yaptığı ‘Hangi mesleği edinmek istersin?’ başlıklı araştırmaya göre; ankete katılan 1000 çocuktan dörtte üçü ‘youtubesnapchat, instagram’ gibi video paylaşım sitelerinde ‘fenomen’ olmak istediklerini belirttiler.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Zuhruf Suresi 15. Ayeti

Zuhruf Suresi 15. Ayeti

16-05-2026 - Köşe Yazıları

Telef  olan, rotasız hayatlar

Telef olan, rotasız hayatlar

14-05-2026 - Köşe Yazıları

  • eşya depolama
  • ahsap mobilya Turkey Hair Transplant Packages ts3 satın al Anlaşmalı Boşanma Davası FUE iptv bayilik Eşya depolama iptv bayilik