​Yeniden Refah Partisi İsmini Değiştirecek!

Güncel - 28-03-2019 10:34

​Yeniden Refah Partisi İsmini Değiştirecek!

Ankara Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Yeniden Refah Partisi’ne bir uyarı yazısı göndererek Yeniden Refah Partisi isminin kullanılamayacağı hususunda parti yönetimine uyarıda bulundu.

Ankara Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Yeniden Refah Partisi’ne gönderdiği uyarı yazısında Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan partilerin isimlerinin ve logolarının yeni kurulan partiler tarafından kullanılamayacağı, başına getirilecek bir başka isim eki ile de bunun mümkün olamayacağı belirtildi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı yazısında ayrıca darbeler ile kapatılan partilen isim ve logolarının kullanıldığına işaret ederek bunun Anayasa Mahkemesi ile kapatılan partiler hükmünde olmadığı da belirtildi.

Yeniden Refah Partisi’nin isminin 1970 darbesi ile kapatıldığı için isim ve logo hakkı geri alınabilen Milli Nizam Partisi – MNP olarak değiştirilebileceği veyahut Milli Görüş Partisi – MGP olabileceği konuşuluyor.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Bina Yıkım Yönetmeliğinde Köklü Değişiklik

Bina Yıkım Yönetmeliğinde Köklü Değişiklik

12-08-2026 - Güncel

Üsküdar belediyesi başkan vekilliği seçimlerine suç duyurusu

Üsküdar belediyesi başkan vekilliği seçimlerine suç duyurusu

12-08-2026 - Güncel

ahsap mobilyauluslararası evden eve nakliyat