Yolcu İle Yola Çıkılır Mı!

“Öyle zamanlar olur ki; Nereye gittiğin önemini kaybeder. Çünkü asıl önemli olan kiminle gittiğindir” derler.

Fikir - 28-05-2019 13:35

Yolcu İle Yola Çıkılır Mı!

Yolcu ile yola çıkmak güven vermeyecekse ya yolda ya da yolcuda bir sıkıntı var demektir.

Yolcunun yol arkadaşını sattığı, yarı yolda nerede görülmüştür demeyin, birlikte yola çıktığı yol arkadaşlarını rahat bir uyku için satan yolcular da var.

Mutad bir kimlik sorgulamasında isim benzerliğinden dolayı, kaldıkları öğretmenevi’nden alınarak nezarete atılan arkadaşı için kılını kıpırdatmayarak gerisin geri Samsun’a tek başına dönen Yolcular da var.

Arkadaşı nezarette kaldığı hırsızlar ve uğursuzlar tarafından darp edilirken kendisi mışıl mışıl uyuyan Yolcular da var.

Sabahın erken saatlerinde kalkarak ilk işi arkadaşına koşmak yerine Samsun’a yola çıkan, birlikte yolculuk yaptığı arkadaşının akıbeti için parmağını dahi oynatmayan, onu orada yaban ellerde bırakan, başına ne geldiği, ne geleceği umurunda olmayan, zahmet edip “benim birlikte yola çıktığım arkadaşıma ne oldu, ne durumda, akıbetinden ne haber” diye sormayan, tek başına gerisin geri dönen Yolcu’lar da var….

Ve biz bunları ortaya çıkardık diye, “tamamı yalan ve iftira” diyerek yalanı, iftirayı, namertliği meslek ve meşrep edinen yolcular da var…

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
İhanete Uğramış Bir Milletin Fertleriyiz

İhanete Uğramış Bir Milletin Fertleriyiz

27-04-2024 - Fikir

Seyyid Ahmet Arvâsî İle Ülkücüler ve İslâm Ülküsü Üzerine

Seyyid Ahmet Arvâsî İle Ülkücüler ve İslâm Ülküsü Üzerine

26-04-2024 - Fikir