Kamudaki ücret dengesizliğini çözmek istiyoruz!

Eğitim-Bir-Sen Kırklareli İl Şubesi yeni hizmet binasının açılışı ve ardından gerçekleştirilen 5. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 444 bin 454 üye sayısına ulaşarak Türkiye'nin en büyük sendikası konumuna geldiklerini ve 81 ilin tamamında hizmet binalarını faaliyete geçirdiklerini açıkladı.

Güncel - 02-11-2026 17:40

"Akif İnan'la başlamış olmanın bereketiyle zirvedeyiz"

Eğitim-Bir-Sen'in 35 yıllık köklü bir çınar olduğunu vurgulayan Yalçın, sendikanın kurucusu Mehmet Akif İnan'ın fikri mirasına değinerek, "Başladığımız andan bugüne kadar Akif İnan gibi bir münevverle başlangıç yapmış olmanın konforunu hep yaşadık. Akif İnan önemli bir entelektüel, münevver, iyi bir hatip, öğretmen ve şairdi. Onunla başlamış olmanın bereketiyle bugün Türkiye'nin en büyük sendikasıyız" dedi.

 

"Biz diğerlerine göre değil, değerlerine göre sendikacılık yapıyoruz"

Sendikacılığın özenti ya da devşirme yöntemlerle yürütülemeyeceğine dikkat çeken Yalçın, Memur-Sen'in yerli ve milli değerleri merkeze aldığını belirtti. Örgütlü mücadele anlayışlarını anlatan Yalçın, şu değerlendirmede bulundu:

 

"Biz diğerlerine göre değil, değerlerine göre sendikacılık yapıyoruz. Kendi milletiyle, medeniyetiyle, mefkuresiyle kavgası olmayan bir örgütlenmeyiz. 'Önce üyemiz, ülkemiz, yerküremiz' diyerek üç sacayağı üzerine oturttuğumuz mücadelede; üyelerimizin ekonomik, sosyal ve mali haklarını iyileştirmek, özlük ve özgürlük alanlarını genişletmek ve milli gelirden aldığımız payı büyütmek için gayret gösteriyoruz."

 

"Küresel adalet ve Gazze için mücadelemiz sürüyor"

Konuşmasında uluslararası meselelere de değinen Yalçın; savaşların yaşanmadığı, temel haklara saygı duyulduğu, emperyalist ve siyonist odakların dünyayı kuşatmadığı adil bir düzen istediklerini vurguladı. Sendika olarak küresel adalet mücadelesini sürdürdüklerini kaydeden Yalçın, "Gazze'de Bir Okul Binlerce Umut" projesi hakkında da katılımcılara bilgi verdi.

 

Şube Başkanlığına İbrahim Şimşek seçildi

Kırklareli Valisi Uğur Turan ve sendika yöneticilerinin katılımıyla açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, Halk Eğitimi Merkezinde Eğitim-Bir-Sen Şubesi 5. Olağan Genel Kurulu düzenlendi.

 

Genel kurulda kamudaki farklı statüler arasındaki ücret dengesizliğinin çözülmesi gerektiğine dikkat çeken Yalçın, kararlı mücadele vurgusu yaptı. Konuşmaların ardından tamamlanan seçim sonucunda Eğitim-Bir-Sen Kırklareli Şube Başkanlığına İbrahim Şimşek seçildi.

Günün Diğer Haberleri