Amasya Üniversitesi'nden değişim programlarına ilgi

AMASYA (AA) - Amasya Üniversitesi'nin Farabi, Erasmus ve Mevlana gibi değişim programlarından faydalanan akademik ve idari personeli ile öğrenci sayısı artıyor

Güncel - 28-02-2015 23:00

Amasya Üniversitesi'nden değişim programlarına ilgi

AMASYA (AA) - Amasya Üniversitesi'nin Farabi, Erasmus ve Mevlana gibi değişim programlarından faydalanan akademik ve idari personeli ile öğrenci sayısı artıyor.

Rektör Prof. Dr. Metin Orbay, yaptığı açıklamada, yüksek öğretimde uluslararasılaşmanın zorunlu olduğunu söyledi

Amasya Üniversitesi olarak Farabi, Erasmus gibi programlarla ders alma ve verme konusunda önemli mesafeler aldıklarını ifade eden Orbay," Öğrenci ve öğretim elemanı değişiminde artık ulusal, AB ve Amerika ekseni dışında kalan tüm ülkeleri kapsayacak Mevlana Değişim Programı'nda da değişimler başladı" dedi.

 Mevlana programı ile evrensel bir yükseköğretim hedeflendiğini ifade eden Orbay, bu programla bu yıl 12 öğretim elemanının Tayland, Hindistan, Bosna Hersek, Rusya gibi ülkelerle değişim yaptığını vurguladı.

Orbay, program kapsamında Kazakistan, Kırgızistan gibi ülkelerden akademisyenlerin misafir edildiğini dile getirdi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Bina Yıkım Yönetmeliğinde Köklü Değişiklik

Bina Yıkım Yönetmeliğinde Köklü Değişiklik

12-08-2026 - Güncel

Üsküdar belediyesi başkan vekilliği seçimlerine suç duyurusu

Üsküdar belediyesi başkan vekilliği seçimlerine suç duyurusu

12-08-2026 - Güncel

ahsap mobilyauluslararası evden eve nakliyat