Beton Gibi Takım!

Samsunspor tabiri caizse beton gibi bir takım oldu. Evet, belki ilk maçımızda içerde olmasına rağmen Gazişehir Gaziantep’i yenemedik ama Samsunspor takımına bakınca neredeyse rakibimize pozisyon vermeden maçı tamamladık.

Köşe Yazıları - 15-08-2017 12:38

Beton Gibi Takım!

Son günler çok sıkıntılı ve stresli geçti tahtanın açılıp açılamayacağı, tahta açılabilirse lisansların çıkıp çıkamayacağı belirsizliği hepimizi biraz yordu ve biraz gerildik.

Tam tahta açıldı derken yabancı oyuncuların lisans işleri yetişmeyince sahada yabancısız bir şekilde mücadele etmek zorunda kaldık.

Gerçi yabancı oyunculardan Davy Angan yedek kulübesinde idi 54 dakikada oyuna girdi ama henüz hazır olmayışı etkisiz olmasına sebebiyet verdi.

Geri dörtlünün ortasında oynayan Hasan ve Abdülkerim’in hem defansta hem de zaman zaman hücuma katıldıkları bölümlerde etkili oldular.

İki bekimizin defansif oyunları iyiydi ama hücuma katkıları çok fazla olamadı.

Orta sahanın da defansif yönü iyiydi ama ofansif yönlerini pek beğenilmedi. Ramazan etkili olur diye bekledik ama oda çok agrasifti, her an oyundan atılabilir gibi bir his verdi onun biraz sakin olması gerekir. Samsunspor’un bu uç oyuncu kadrosu bu ligde iş göremez demiştim yine aynı düşüncedeyim.

Ön bölge de oynayan oyuncu kardeşlerimin iyi niyetli olup çok çalışkan oldukları ortada ama bu performanslarıyla  kadroda olmaları imkansız gibi görünüyor çünkü lisansı yetişmeyen oyuncuların onlara göre avantajları var. Lisansları çıktığı anda artık bu kadroda yer bulabilmeleri zor gibi görünüyor. İnşallah lisansı yetiştirilemeyen oyuncuların kadroya girmeleriyle takımın hücum zenginliği artacaktır ve takım daha iyi bir takım olacaktır.

Büyük Samsun taraftarına gelince onlar yine üzerlerine düşeni yaptılar diye düşünüyorum.

Hem de günlerdir Passolig kuyruklarında perişan oldukları halde hem de araçlarını stada 200 metre mesafeye bırakmasına rağmen stada girebilmek için en az 1000 metre yürümek zorunda kaldıkları halde.

Stadında bilet satış noktası bulunmayan ve sadece iki noktada bilet satılan tek takımdır muhtemelen Samsunspor, buna rağmen stadda yine de hatırı sayılır taraftar vardı.

Ümit ediyorum ki bu hafta Manisaspor karşısında Samsunspor galip gelecektir. Şayet galibiyetle dönersek sonra ki haftadaki maçta stadın doluluk oranı mutlaka artacaktır.  Taraftarların bir kısmı takımın başarılı olma ümidine göre tribünlerde yerini alıyor.  Araçlarını otoparka bırakan insanların stada kestirmeden ulaşabilmeleri için yollar oluşturulmalı, yaşanan bazı durumlardan dolayı taraftar kızgın ve yılgın biraz olsun saygı görmek istiyor ve bunu hak ediyorlar diye düşünüyorum.                          

Alpay hocanın duran toplarda İngiltere’de ki gibi topun ineceği alanı kalabalık tutuşu bu gün için sonuç vermese bile etkili olacak gibi görünüyor. Muhtemelen ligin en uzun takımı bizim takımdır, bunun mutlaka iyi değerlendirmesi gerekir. Lig uzun bir maraton her puan kaybında umutsuzluğa düşmemek ve biraz sabırlı olmak ve takıma destek olmak gerekir. İnşallah bu sezon Samsunspor sezonu olacaktır.

Adnan ÖZ

 
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Kim Bizi Bu Hale Getirdi!?

Kim Bizi Bu Hale Getirdi!?

30-04-2024 - Köşe Yazıları

Sayın Tavlı, Sayın Muş, Sayın Doğan

Sayın Tavlı, Sayın Muş, Sayın Doğan

30-04-2024 - Köşe Yazıları